kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Assens Kommune

Velkommen til Assens kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe digAssens på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Assens Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område alt fra ny daginstitution, bank og tandlæge til informationer om byens muligheder og tilbud. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

 

Assens forener kultur, natur og handelsliv. I Assens by kan du opleve den gamle købstad med hyggelige brostensbelagte gader eller udforske de omkringliggende lokalområder i byer som Glamsbjerg, Vissenbjerg og Aarup. Assens har en af Danmarks smukkeste hovedgader med over 50 butikker, specialforretninger, cafeer og restauranter.

Assens har masser af kulturelle udbud, især når det kommer til museer og herregårde. Er du til dyr, må du ikke gå glip af Danmarks Fugle Zoo i Nårup eller Terrariet i Vissenbjerg. Skal det være mere kunstnerisk og kulturelt kan du opleve kunst, musik og teater i Tobaksgaarden, hvor du finder både biograf, teatersal, café og turistinformation. Kommunens kulturelle fyrtårn finder du ved Industrien i Aarup med bibliotek, koncerter og andre arrangementer.

 

NATUR

 

Assens har en smuk og varieret natur med en fantastisk beliggenhed i Lillebælt med en kystlinje på knap 100 km. Strækningen byder på en blanding af gode bademuligheder og sandstrande. Omkring Assens by finder du to gode badestrande: Mariendal og ved Marinaen.

Besøg den spændende halvø Helnæs 20 km syd for Assens by, hvis historie fører helt tilbage til stenalderen, hvor der levede mennesker på øen. Helnæs er oplagt til en vandretur.

Vil du opleve ægte ø-liv ligger Bogø kun en halv times sejlads fra Assens by. Her er masser af natur at udforske og mange finder ro og harmoni på øen. Der er både mulighed for at leje cykler på øen samt overnatte på Bogøs campingplads. Oplev også naturen på en helt ny måde med skinnecykler i den sydfynske natur.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved