kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Egedal Kommune

Velkommen til Egedal kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Egedal på 5 minutter

Lokalområdets natur og attraktioner

 

Hvis du lige er flyttet til Egedal Kommune, ved du måske ikke så meget om området. Få en hurtig introduktion, så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

 

Naturen i Egedal Kommune er meget varieret og dækker ca. 10 % af kommunens samlede areal. Området er formet af istidsaflejringer med karakteristiske tunneldale, morænebakker og brede ådale. Mod nord ligger store skovområder, og mod syd er det især åer, småsøer, og moseområder, der præger landskabet. Kommunens skove, søer og enge udgør levesteder for vilde dyr og planter og bruges til udflugter og friluftsaktiviteter for områdets beboere. De store områder med eng og mose betyder, at der er et rigt fugleliv, og den sjældne rørdrum yngler i området.

 

Der er gode muligheder for at komme ud og være aktiv i naturen med mange dejlige naturruter i området, hvor du kan gå, løbe eller cykle en tur.

 

Kulturliv og shopping

I byerne Ølstykke, Stenløse, Smørumnedre, Ganløse og Veksø er der udemærkede indkøbsmuligheder og mange lokale aktiviteter. De to største byer er Ølstykke og Stenløse. I Ølstykke er der indkøbsmuligheder i både stationsbyen og i Gl. Ølstykke. I Stenløse ligger Egedal Centeret, der er hele områdets shoppingcenter.

 

Der er tre lokalarkiver, et kulturhistorisk museum og et kommunearkiv i området, der alle er samlede under Egedal Arkiver og Museum, som driver afdelingerne samlet. Der vil i løbet af året være forskellige underholdende aktiviteter for hele familien.

 

Der er et aktivt foreningsliv i Egedal med sportsklubber og mange forskellige typer af foreninger. Der er stort set noget for enhver smag. Der er musikforeninger, historiske foreninger, kulturelle foreninger, jagt-, fiskeri- og skytteforeninger, skak-, kort- og brætspilsforeninger – og mange mange flere.

 

Fakta om Egedal Kommune

Indbyggere: 42.773

Største by: Ølstykke-Stenløse: 20.665 indbyggere

Afstand til

København: 30 km

Roskilde: 25 km

Hillerød: 23 km

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved