kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Esbjerg Kommune

Velkommen til Esbjerg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Esbjerg Kommune
Vestjysk Handelscentrum, Energihovedstad og Nationalpark Vadehavet

Esbjerg Kommune har det hele. Byen Esbjerg er Vestjyllands handelscentrum med en af Danmarks længste gågader, storcentre og specialbutikker. I de omkringliggende mindre byer Bramming, Ribe samt byerne på Fanø, findes der et hyggeligt byliv med butikker og restauranter. Esbjerg Kommune har desuden en vision om at blive Danmarks energihovedstad. Her trækker de på deres erfaring med olie, gas og havvindmøller og samarbejder tæt med mere end 250 virksomheder samt uddannelses- og forskningsmiljøer.

Kultur

Med sin placering ved Vesterhavet er Esbjerg som skabt kunst og kulturliv. Den ni meter høje skulptur ”Mennesket ved Havet” er den mest kendetegnende og særprægede ved Esbjerg. De fire mænd, der kigger mod havet, kan ses fra 10 km afstand af de sejlende.

Esbjerg by danner rammen om flere kulturelle tilbud og begivenheder gennem året. Særlig populær er Esbjerg Festuge, som afholdes over en periode af 8 dage om sommeren. Her eksploderer byen i kulturelle tilbud, og der er noget for enhver smag.

Musikalsk kan man opleve alt fra opera til pop. Konceptet ”Made in Esbjerg” trækker fra som et særlig populært indslag, hvor scenen indtages af lokale, musikalske talenter, der eksperimenterer med nyt musik.

Ribe er en af de mest kulturelle og traditionsrige byer i Esbjerg Kommune. Ribe Domkirke er byens imponerende varetegn med den smukkeste udsigt fra Borgertårnet, hvor det er muligt at se helt til Esbjerg. Derudover rummer byen et vikingecenter, kunstmuseum samt den årlige tulipanfestival. 

Natur

Naturen i og omkring Esbjerg er enestående med verdensarven Nationalpark Vadehavet som nabo. Tag på vandreture i Vadehavet og oplev tidevandet. Sejl til Fanø og oplev sæler, der ligger på de store sandbanker ved lavvande ved Sønderho eller Nordby på en såkaldt ”sælsafari”. Eller bad ved de fantastiske strande ved Hjerting, Sjelborg eller Fanø Bad.

 Esbjergområdet indbyder til aktiviteter i den skønne, grønne natur til enten gåture, løb eller cykelture. I det store parkområde Vognsbølparken midt i Esbjerg kan du gå langs små søer, lege på legepladsen og spotte dådyr, som holder til i den nærliggende dyrehave. Tag cyklen med på Fanøfærgen eller lej en på øen og cykel den 26 km lange Panoramarute, hvor du oplever hele øen. Er du en ægte naturelsker må du ikke gå glip af vadehavsøen Mandø med et fantastisk natur- og fugleliv.

Solstråler

Besøg nogle af områdets smukkeste solstråler.

1. Hjerting Strand er et af de lokales absolutte favorit udflugtsmål. Særligt om sommeren lokker den 660 meter lange strandpromenade folket til havet. Her kan de køles ned af ikke bare den friske brise fra havet, men også af en is fra den lokale Café Stryhns. Den smukke udsigt over Ho Bugt kan nydes mens børn og barnlige sjæle måske er mere optagede af pæleskoven i strandkanten med højde- og kolbøttemuligheder.

2. I Tjæreborg kan du udforske det naturskønne område på en 7 km lang mountainbikerute. Der er anlagt 3 forskellige sværhedsgrader i spor, hvor det blå er forholdsvis nemt og kan køres af alle. Samtidig kan de mere garvede ryttere blive godt udfordret i det grupperede terræn.     

3. Råvildtet elsker besøg i Esbjerg Dyrehaven, somer et populært udflugtsmål for både familier og spadserglade. Dyrehaven ligger i udkanten af Nørreskoven og består af et stort område af både eng og skov. Her er masser af mulighed for at se kronhjorte, dådyr og sikahjorte, som alle sætter pris på gæsters medbragte frugter og grøntsager.

4. Marbækområdet er udpeget som en del af Nationalpark Vadehavet og byder på alskens former for friluftaktiviteter med sine stejle skrænter ned mod Ho Bugt, Marbæksøerne og mod nord udløbet af Varde Å. Området er oplagt at besøgemed en madkurv. Der er grill, som er til fri afbenyttelse. Du kan også gå eller løbe en tur på de afmærkede ruter, mens du nyder det rige dyre- og naturliv. 

5. Marskøen Mandø ligger midt i Nationalpark Vadehavet, og er samtidig også Danmarks eneste ø, som kun kan besøges ved lavvande. Kør i egen bil eller tag traktorbussen, der byder på et spændende perspektiv, når den kører på havbunden mens tidevandet stiger om hjulene. Udforsk den unikke ø-natur med sæler, fugle og marsk på egen hånd eller på guidede ture 

6. Atlantvoldens bunkere er resterne af Hitlers forsvarsværk under 2. verdenskrig. Langs hele Vadehavskysten kan man selv gå på opdagelse i de mange forskellige bunkere, som udgjorde en vigtig brik i det tyske kystforsvar. Ved Vester Vedsted Batteriet tilbydes endda overnatningsmuligheder. 

Fakta:

1) Esbjerg er kommunens hovedby og med sine 72.000 indbyggere er det landets 5. største by.

2) Esbjerg Kommune er beboet af mere end 116.032 indbyggere, som deler et kommuneareal på 794,50 km2.

3) Gamle, smukke Ribe er anlagt et sted mellem år 704 og 710, hvilket gør Ribe til Danmarks absolut ældste by

4) Nationalpark Vadehavet blev I 2014 optaget på UNESCOs verdensarvliste. Parken dækker et areal på 1.466 km2 og er antageligt levested for mere end 500 forskellige arter af planter og dyr, hvor flere af disse ikke findes andre steder i verden

5) Kongensgade I Esbjerg er kendt som Danmarks længste gågade. Mere end 200 forskellige butikker, restauranter og varehuse samt BROEN Shopping danner rammen om et fremragende og mangfoldigt handelsliv.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved