kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal i Esbjerg Kommune

Navn: Jeppe Koch Christensen
Alder: 32 år
Beskæftigelse: Marketing hos NiceHair.dk
Tilknytning til kommunen: Født og opvokset i Esbjerg

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise kommunen til en turist?
Når man er ankommet på vestkysten, skal man ud til vandet! Her er et smut forbi Hjerting Strand og få en is et must. Man kan også tage Menneskene ved Havet, hvor den nye bydel Esbjerg Strand er ved at blive bygget. Her bliver opført lystbådhavn, badeanlæg, grønne områder mm.
Jeg kan heller ikke komme uden om Danmarks ældste by, Ribe. Et vildt charmerende sted.

Hvor ligger det bedste spisested i kommunen?
Sand’s Restaurant er altid et besøg værd. Her får du gamle egnsretter, men også lidt fra det nyere danske køkken. I den anden boldgade har vi Industrien, som sammensætter nogle vildt lækre sliders (mini burgers) - hvor menukortet ikke altid afslører helt, hvad man bestiller.

Generelt er det boomet med restauranter og caféer indenfor de seneste år, så det er bare at starte fra en ende og gå i krig.

Hvor finder man den bedste kop kaffe i kommunen?
Portlands eller Café Guldægget skuffer aldrig. Derudover har Esbjerg fået sin første økologiske kaffebar - Kaffesmeden. Går man derfor op i kvalitet, bæredygtighed og økologi, skal du ikke glip af deres alternativ til den klassiske kaffe i området.

Hvor er det bedste sted at tage børn med hen?
Esbjerg har måske Danmarks lækreste svømmehal, hvor der er masser af plads til sjov og aktiviteter. Esbjerg Streetmekka er også værd at nævne. Her kan både børn, unge og voksne mødes for at dyrke street basket, skate, street art, parkour, hiphop i et kæmpe gadeidræt- og kulturhus. Om vinteren er den store skøjtebane på Esbjerg Torv også meget populær.

Hvad synes du, der kendetegner kommunen?
Der er kort fra tanke til handling i kommunen. Man kan komme langt med sine visioner, da man ikke skal igennem en lang bureaukratisk proces. Derudover er indbyggerne meget jordnære og elsker en god handel.

Hvad er dit bedste råd til nytilflyttere?
Brug alle de kulturelle tilbud kommunen har at tilbyde. Hvis man selv opsøger det, er der fyldt med liv og spændende oplevelser i kommunen. Vi har fx et stort foreningsliv - og hvis man er til sport, så er vi godt repræsenteret i toppen af de forskellige sportsgrene.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved