kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal Faaborg-Midtfyn Kommune

Navn: Camilla Lilleris
Alder: 39 år
Beskæftigelse: Lægesekretær
Tilknytning til kommunen: Jeg er født og opvokset i Faaborg. Efter 10 år ’væk’ fra Faaborg, flyttede jeg tilbage i 2010.

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise kommunen til en turist?
Der er så mange steder! Jeg ville tage en turist med i Klokketårnet, helt øverst oppe og nyde udsigten. Eller en endagstur til Lyø, hvor vi kunne cykle rundt og nyde øen, spise frokost på Den Gamle Skole. I Faaborg kunne det være hyggeligt at gå en tur i de små gader med de små charmerende huse, og måske besøge Faaborg Museum. Svanninge Bakker er også et besøg værd.

Hvor ligger det bedste spisested i kommunen?
Der er så mange! I Faaborg er vi virkelig forkælede, når det kommer til spisesteder. Der er noget for enhver smag; thaimad på Dang, italiensk hos Il Pelato, god dansk mad på Færgegården. Det Hvide Pakhus, Spisehuset og Frk. Jensens er også værd at nævne. Dér går man aldrig galt i byen!

Hvor finder man den bedste kop kaffe i kommunen?
Nu drikker jeg ikke kaffe. Men jeg ville anbefale Soze. Der dufter i hvert fald dejligt af kaffe. Hvis det skulle være cafémiljø i det hele taget, så er Flow et besøg værd. Det er midt på torvet, man kan få spændende juicer og smootihes, og der er bare hyggeligt.

Hvor er det bedste sted at tage børn med hen?
Det må helt klart være Naturlegepladsen ved Svanninge Bakker. Der er frisk luft og leg for hele familien. Mange benytter området til fødselsdage og familietræf. Man kan grille på den opstillede grill og spise i ’madpakkehuset’. Det er forhindringsbaner, svævebaner, labyrinter og timevis af underholdning.

Om sommeren er det et hit med en dukkert i havnebadet. Her er bassiner til de små, udspring og vipper til vovehalsene og sauna til dem, der trænger til at få varmen.
Arrestmuseet er også ideelt til børn. Her kan man løse kriminalgåder og opleve, hvordan arresten har fungeret for ikke så mange år siden.

Hvad synes du, der kendetegner kommunen?
Vi har det hele! Friluftsliv, skov og strand, foreningsliv, handelsliv, restauranter og cafeer, oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne. Det er bare at vælge.

Hvad er dit bedste råd til tilflyttere?
Opsøg aktiviteterne. Der er mange flere, end man lige tror. Der er en masse at deltage i i foreningerne; fodbold, svømning, gymnastik, sejlsport, spejder. Om sommeren ser der så hyggeligt i byen med Open By Night, Træskibene kommer til byen, veteranbilstræf på havnen, lørdage med musik på torvet.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved