kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Greve Kommune

Velkommen til Greve kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Greve Kommune

7 ting du (måske) ikke vidste om Greve

Hvis du lige er flyttet til Greve Kommune, ved du måske ikke så meget om området. Vi har derfor samlet nogle korte facts om din nye hjemegn.

 

1. Hedeland

I udkanten af Greve Kommune finder du Hedeland, der er en stor naturpark. Foruden at have masser af aktivitetsmuligheder, herunder legepladser, powerfitness-baner og minijernbane, har Hedeland også en amfiscene. Scenen er faktisk Danmarks største udendørsscene, og her kan du bl.a. opleve opera til arrangementet Opera Hedeland i august.

2. Arken

Hvis du er kunstinteresseret, skal du ikke bevæge dig langt uden for kommunen for at opleve kunst og arkitektur i international topklasse. Lidt uden for Greve, i Ishøj, ligger ARKEN, et kunstmuseum med mange permanente samlinger af dansk, nordisk og international kunst. Der er også særudstillinger, der løbende udskiftes.

3. Ishøj Dyreparken

Det er ikke kun borgerne i Greve Kommune, der kan bruge kommunens skønne naturområder til rekreation. Ishøj Dyrepark ved Trangilde blev for år tilbage brugt af Zoologisk Have til dyrerekreation. I dag kan du i dyreparken opleve bl.a. langhårede kvæg, forskellige geder, mufloner – korsikanske bjergfår – og marskfår.

4. Mosede museum

I 1913 startede opførelsen af et kystværk i Mosede. Det blev navngivet Mosede Fort og havde til formål at beskytte Køge Bugt mod tysken. I dag fungerer fortet som et museum, hvor du kan mærke historiens vingesus og få formidlingen af hele 1. verdenskrig.

5. Waves

Til trods for de mange fortidslevn kan man næppe klandre Greve for ikke at være med på moden. I den sydlige del af Greve finder du nemlig Waves, der er et stort shoppingcenter. Med over 100 butikker og et areal på 628.000 m2 er Waves Shopping et af de største storcentre i Danmark, der har noget for enhver smag.

6. Greve svømmehal

Når svømmetagene skal genopfriskes og badevingerne bruges behøver du ikke vente helt til strandvejr i sommerhalvåret. Tag i stedet en tur i Greve Svømmehal, der ikke bare er en af Danmarks største svømmehaller, men faktisk en af de største i Nordeuropa.

7 .Hundige Strand Familiecamping

Hundige Strand Familiecamping er en af flere hyggelige campingpladser i Greve Kommune.

Lige netop campingpladsen i Hundige er lidt speciel – det er nemlig landets ældste campingplads. Sidste år kunne Hundige Strand Familiecamping fejre sin 90 års fødselsdag.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved