kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Guldborgsund Kommune

Velkommen til Guldborgsund kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Guldborgsund Kommune

På Falster og den østlige del af Lolland ligger Guldborgsund kommune smukt placeret omkring det skønne farvand Guldborg Sund, som ligger mellem Falster og Lolland. I alle kommunens 4 købsstader er der hyggelige gader med charmerende huse på rad og række.

Nykøbing Falster er med sine knap 20.000 indbyggere kommunens ”hovedstad” og den største by på Lolland-Falster. Her er masser af gode indkøbsmuligheder – feks. powershopping i byens gågader og stræder.

 

Natur og friluftliv

Selvom Guldborgsund Kommune med sine mere end 60.000 indbyggere er tæt befolket, er her plads til store naturoplevelser. F.eks. er her plads til en af Danmarks smukkeste og mest sky fugle havørnen, som er en kæmpe i fugleriget. Den finder gode livsbetingelser i den afvekslende natur med både salt- og ferskvandsområder hvor den kan jage.

 

I området i og omkring Guldborgsund er der alle muligheder for et rigt fritidsliv. F.eks. hvis du er fritidssejler eller lystfisker. Til strandløverne er der strande i overflod med både Østersø og smålandsfarvand. Er det en stimulerende og spændende vandretur i stille natur, der trækker, har området også masser af muligheder.

 

Kultur og historie

Guldborgsund Kommune har også mange andre oplevelser at byde på. F.eks. i Krokodille Zoo, hvor der venter hele familien en stor oplevelse og viden om krokodillen, der stammer helt tilbage fra dengang, da det var dinosaurerne, der beboede kloden. Her kan du f.eks. se Europas største krokodille, og Sabelkattens efterfølger Træleoparden.

 

Guldborgsund kommune er den kommune i Danmark, som har flest oldtids mindesmærker. Mere end 1.400 gravhøje, stendysser og jættestuer vidner om, at her har levet mennesker i tusinder af år.

 

Bosætning, job og uddannelse

Kommunen er på en og samme tid et grønt og attraktivt sted at bo, samtidig med at kommunen ligger centralt med motorvej direkte til hovedstaden. Derudover er der også togforbindelse til København, og med kort transporttid til nordtyskland er der mange muligheder for at rejse ud i verden.

 

På boligområdet har Guldborgsund kommune meget at byde på. Hvad enten du ønsker lejlighed, parcelhus eller villa. Er det et lille hus på landet med plads til et par heste – ja, så finder du også det i kommunen. Og i tilgift kommer de utroligt mange smukke beliggenheder.

 

Guldborgsund kommune er en dynamisk kommune med næsten alle former for fag repræsenteret, og med den korte transporttid til København er jobmulighederne uendelige. Det gælder også på uddannelsesområdet. I kommunen ligger 19 folkeskoler og 4 privatskoler. Her er gymnasier, handelsskoler. På alle uddannelsesmæssige områder er kommunen stærkt repræsenteret. Og den uddannelse du ikke finder i kommunen? Ja, den finder du i det nærliggende København.

 

Velkommen til Guldborgsund Kommune

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved