Skip to the content

Hedensted Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Hedensted Kommune en jysk perle for voksne såvel som børn.


Indbyggere

ca. 46.747 


Antal byer

10


De hedder 

Hedensteder


Borgmester

Kasper Glyngø (S)

Mød en lokal

”Hedensted Kommune er særligt kendetegnet ved mange børnefamilier. Vi er selv tilflyttere og valgte netop kommunen, da vi havde indtryk af, at der var gode daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. Kommunen er også kendetegnet ved den smukke natur med bakket landskab, dejlige badestrande og bøgeskove. Desuden har det også været vigtigt for os, at det er nemt at komme omkring. Min mand driver nogle butikker rundt i Jylland og på Fyn, så for ham var det helt afgørende med nem adgang til motorvejen."

- Lea Christina Haagen Petersen er 35 år gammel og arbejder som uddannelsesleder. Lea har boet i kommunen i seks år.

Besøg områdets solstråler

Palsgaard Slotspark

Palsgaard Slotspark er med sine 21 ha. en af landets største herregårdsparker. Parken er anlagt af den danske diplomat Holger Christian Reedtz, som ejede godset fra 1835-57 og i den periode hjembragte mange sjældne træer og vækster, som stadig kan ses i parken. Siden 1972 har parken lagt friluftscene til Palsgaard Sommerspil, som opføres af en amatørteaterforening, der holder til på Palsgaard Gods.

Stenhøj Strand

Stenhøj Strand er præget af dramatiske skråninger med trapper, der snor sig ned stranden. De stejle skrænter og dybe slugter skyldes den plastiske ler, som ved store regnskyl pludseligt skrider ned mod stranden og tager træer med sig på vejen. Stranden er derfor fyldt med træstammer, som får lov at blive liggende på stranden.

Træskohage Fyr

Træskohage Fyr er et fugletårn ved Vejle Fjord. Fyret blev opført i 1904 og var i drift frem til 1982. I dag bruges fyrtårnet udelukkende som udsigtspost for at kigge efter fugle. Hotel Vejlefjord ligger lige i nærheden, og i forbindelse med hotellet er der en masse smukke vandreruter i området, som tager dig rundt i den smukke natur ud mod Vejle Fjord.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Hedensted Kommune