kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Hjørring Kommune

Velkommen til Hjørring kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Hjørring Kommune

Hjørring på 5 minutter

Lokalområdets natur og attraktioner

 

Hvis du lige er flyttet til Hjørring Kommune, ved du sikkert ikke så meget om området. Få en hurtig introduktion, så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

 

Hjørring Kommune dækker den nordvestlige del af Vendsyssel, hvor der fra Hirtshals er færgeforbindelse til Norge, Island og Færøerne. Hjørring Kommune har i det hele taget en stor kystlinje, hvor der ligger nogle populære badestrande omkring blandt andet Løkken, Tversted og Lønstrup.

 

Hjørring Bjerge er et attraktivt vandretursområde i den nordlige del af Hjørring. Her findes et rigt plante- og dyreliv, hvilket skyldes landskabets forskellige typer af beplantning og våde områder samt det forhold, at højdeforskellene danner vandskel. Bellevue er det højeste med sine 69 meter over havet og dermed Hjørrings højeste punkt. Der er et udsigtstårn, hvorfra man har en storslået udsigt over bjergene, Hjørring by og i klart vejr ud over klitterne og Vesterhavet.

 

I Hjørring Bjerge finder du spor fra oldtiden. Der er fundet flint fra jægerstenalderen samt jernaldergrave. Der findes også spor efter den tyske besættelse under 2. Verdenskrig med tre bunkers og nogle løbegrave. På højderyggen af Hjørring Bjerge ligger byens gamle rettersted, der giver en påmindelse om tidligere tiders mere blodige retssystem. Her stod byens galge, som blev benyttet sidste gang i 1822, da Thomas Thomsen Bisp blev henrettet.

 

Kulturliv og shopping

Hjørring er den største handelsby i Vendsyssel. Her er både gågader, supermarkeder og shoppingcenter placeret midt i byen.

 

Langs gågaden ligger butikker side om side med cafeer og restauranter. Der er også god mulighed for at slutte aftenen af med en tur i byen, for i Hjørring finder du både diskoteker og værtshuse, og du kan også få en hyggelig aften med live musik på en af byens mange skønne cafeer.

 

Ude langs kysten giver Løkken og Lønstrup mulighed for at opleve lokal kunst, kunsthåndværk i høj kvalitet og arbejdende værksteder, hvor du kan komme helt tæt på.

 

Fakta om Hjørring Kommune

Indbyggere: 65.411 indbyggere

Afstand til

Aalborg: 50 km

Frederikshavn: 30 km

Brønderslev: 25 km

Største by: Hjørring

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved