kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Holbæk Kommune

Velkommen til Holbæk kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Holbæk Kommune

Holbæk på 5 minutter

 

Hvis du lige er flyttet til Holbæk, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du gerne vil lære lidt mere om din nye hjemegn. Brug to minutter på at lære området lidt bedre at kende.

 

Kultur

Holbæk er en gammel købstad, der dateres tilbage til 1200-tallet. Både i byen og omegnen er der masser af historiske seværdigheder. I centrum af Holbæk ligger Holbæk Museum med 12 gamle huse. Det ældste af husene blev bygget helt tilbage i 1660. Museet rummer blandt andet en købmandsgård og ArkæoLAB, hvor gæsterne selv kan lære om arkæologens metoder.

 

I udkanten af Holbæk ligger Andelslandsbyen Nyvang, der er et kulturhistorisk frilandsmuseum for hele familien, som levendegør andelstiden på landet fra 1870 til 1950.

 

På Brorfelde Observatorium kan du lære nyt om astronomi og stjernehimlen på Danmarks største observatorium.

 

I de hyggelige handelsgader i Holbæk er der mulighed for at gøre en god handel i Nordvestsjællands største handelsby.

 

Natur

Holbæk ligger naturskønt ud til Holbæk Fjord, der er en afstikker af Isefjorden. Området byder på masser af naturoplevelser både til lands og til vands. Du kan gå en tur på halvøen Tuse Næs, hvor det kuperede istidslandskab stadig er bevaret eller tage en tur rundt i Isefjorden, hvor du fra vandet kan betragte fjordlandets sandstrande, skove, herregårde og kirker samt de små landsbyer langs fjorden.

 

Du kan også sejle en tur ud til den smukke Orø, som ligger midt i Isefjorden. Der går en færge direkte fra Holbæk, eller du kan tage Østre Færge fra Hammer Bakke, som er en trækfærge. På Orø er der gode muligheder for at vandre, cykle og ride, og du kan opleve et varieret og rigt plante- og dyreliv på den fredelige ø. På Orø kan du få ”Øro” og fred i sjælen.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved