kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Horsens Kommune

Velkommen til Horsens kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe digHorsens Kommune

Horsens på 5 minutter

Hvis du lige er flyttet til Horsens, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du gerne vil lære lidt mere om din nye hjemegn. Brug to minutter på at lære Horsens og omegn lidt bedre at kende.

Kultur

Horsens har et varieret kulturliv, hvor du året rundt kan opleve udstillinger, museer og koncerter. Du kan dykke ned i de seneste århundreders udvikling på Danmarks Industrimuseum, eller du kan fordybe dig i moderne kunst på Horsens Kunstmuseum. I FÆNGSLET, det tidligere Horsens Statsfængsel, kan du få rundvisninger og opleve en masse forskellige events og arrangementer – eller du kan prøve en anderledes overnatning, hvor du sover i en rigtig fængselscelle.

Horsens Ny Teater er byens kulturhus, der både rummer teaterstykker, diverse shows og koncerter året rundt. Der er generelt masser af musik i Horsens, der ofte formår at trække store navne til byen.

Skulle du blive sulten undervejs, så har Horsens også en masse gode caféer og spisesteder, hvor der er noget for enhver smag.

Natur

Horsens ligger i bunden af Horsens Fjord og byder på mange dejlige naturoplevelser i området. Rundt om Horsens Fjord finder du gode muligheder for hyggelige gåture og friske cykelture. Med kort afstand til den skønne lystbådehavn har Horsens gode muligheder for at dyrke sejlerlivet og få noget frisk luft.

Horsens byder på masser af muligheder for friluftsliv. Der er gode rideruter, og du har mulighed for at leje ture på hesteryg i området. Det smukkeste stykke af Gudenåen løber i den vestlige del af Horsens fra Åstedbro i syd til Mossø i nord. Her kan du sejle en tur i kajak, hvor der er masser af udendørs overnatningsmuligheder undervejs, hvis du gerne vil helt ud i naturen.

Du kan også tage en tur ud på øen Endelave i Horsens Fjord. Øen byder på varieret natur, det klareste badevand, vilde kaniner og mange små hyggelige veje, der er velegnede til vandre- eller cykelture.

Se e-page af Flytteguiden Horsens her

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved