Skip to the content

Horsens Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Horsens Kommune en jysk perle.


Indbyggere

ca. 90.370 


Antal byer

10


De hedder 

Horsensianer


Borgmester

Peter Sørensen (S)

Mød en lokal

”Horsens har et godt og mangfoldigt bybillede, dejlig natur og spisesteder til enhver smag. Her er altid noget at lave, uanset om det er at skulle se en fodboldkamp eller tage en tur i biografen. Vær ikke bange for at udforske de forskellige tilbud, der findes i kommunen. Hvis du har en Facebook-konto, så få meldt dig ind i diverse grupper omhandlende kommunen, og du vil se at byen næsten aldrig står stille. Jeg har oplevet, at folk er utroligt hjælpsomme, hvis bare man selv rækker en hånd ud.”

Line er 29 år og pædagogstuderende. Hun har boet i Horsens Kommune i fire år.

Besøg områdets solstråler

Sukkertoppen

Sukkertoppen ved Mossø er en markant bakketop, som det kan give sved på panden at bestige. Sukkertoppen har fået sit navn, fordi kreaturer og får tidligere græssede på toppen. Når bevoksningen var græsset væk på toppen, lyste sandet op i solen, så bakken lignede en sukkertop på købmandens disk. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over landskabet og Mossø, så det er bestemt turen værd at vandre helt til toppen.

Den Kreative Have

Lidt uden for Horsens i Haldrup kan I besøge den Kreative Have, som er en 4.000 m2 stor privat have, hvor der virkelig er kredset for idyllen og skønheden. Inspirationen er hentet fra Japan med udskårne pagoder, rislende vandløb og ca. 50 kvadratmeter søer, med japanske Koi karper og åkander. Gå på opdagelse i havens mange rum, der indbyder til fordybelse og ro.

Bygholm Park Legeplads

Pak en picnickurv og besøg dette skønne, rekreative område, hvor både børn og voksne kan få flere timer til at gå. Her finder I en stor legeplads med svævebane, rutsjebane, labyrint, gynger og meget, meget mere. Bygholm Park er et fredet park- og naturområde. I finder derfor også mange smukke stier rundt i parken og omkring søerne, hvor motionister og spadserende færdes. Tag familien med på orienteringsruten, som er anlagt i området med 24 poster.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: City Horsens