kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Kalundborg Kommune

Velkommen til Kalundborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Kalundborg Kommune

Kalundborg på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Kalundborg Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område alt fra ny daginstitution, bank og tandlæge til informationer om byens muligheder og tilbud. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

Kalundborg er fyldt med charme, kultur og historie. I den gamle middelalderby ”Højbyen” bliver du taget tilbage til fortiden som står i skarp kontrast til den moderne side af Kalundborg by med både butikker og caféliv. Bynavnet Kalundborg betyder: ”Borgen ved den lille skov, hvor der lever alliker".

Byens varetegn er den 5-tårnede Vor Frue Kirke som man ikke finder andetsteds, og den fungerer som trækplaster for de mange krydstogtturister der lægger til hver sommer. På Kalundborg Museum kan kulturhistorien opleves på nært hold helt fra oldtiden til 1900-tallet. På museet finder man blandt andet en kæmpe middelaldersamling.

 

NATUR

Kalundborg har en fantastisk beliggenhed, hvor byen, havet og skovene går i ét. Byen er omringet af mindre øer som er oplagte at besøge i weekenderne. På den lille nordlige ø Nekselø kan du via små gangstier opleve unik natur og sjældne dyr og blomster. Nogen mener endda at Nekselø er Danmarks smukkeste ø. Sydvest for Kalundborg by ved Kirke Helsinge kan opleve halvøen Reersø, som en gang var adskilt fra fastlandet. Her er vådområder med vadefugle, gæs og hejrer og halvøen emmer af original landsbyidyl med gårde fra 1700-tallet. På den nordvestligste spids ligger Røsnæs Fyr i naturskønne omgivelser med hyggelige vandre- og cykelruter.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved