Skip to the content

Køge Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende og aktivt foreningsliv. Køge Kommune er en sand perle.


Indbyggere

ca. 60.675


Antal byer

10


De hedder 

Køgebo 


Borgmester

Marie Stærke (S)

Mød en lokal

”Det første ord, der kommer op, er ”folkelighed." Det ser man eksempelvis til Køge Festuge, hvor der er fest på torvet hele ugen, levende musik og meget mere. Festugen tager plads i midten af Køge ved Kirkestrædet, hvor brostenene pryder hele pladsen. Det er dog også de gamle historier og bygninger, der kendetegner Køge – vi har masser af historiske bygninger og spændende fortællinger. Selv er jeg opvokset i Køge og har aldrig forladt kommunen – og man må sige, at 67 år i kommunen giver nogle gode historier og minder.”

John Bo er 67 år og har boet i Køge Kommune hele sit liv.

Besøg områdets solstråler

Køge Marina

Køge Marina ligger i naturskønne områder ikke langt fra Køges smukke og velbevarede bymidte. På Køge Marina finder du et hyggeligt havnemiljø med en dejlig strand og et havnebad. Derudover der både restauranter, ishuse, grillplads samt legeplads og hoppeborg til de mindste.

Barriere-ø

Ølsemagle Revle er en såkaldt barriere-ø, hvor der mellem kysten og revlen er opstået en lagune med en lang række vadefuglearter. Der er en del udkigstårne i området, hvor du kan observere fuglelivet. Ud over at kigge på fugle er der også en god sandstrand med mulighed for at bade. Vandet er lavt ved kysten, og det er en meget velegnet strand til familier og små børn.

Gammel Køgegård

Gammel Køgegård er en smuk hovedgård, der ligger i et interessant område. Hovedbygningen er fra 1791, men gårdens historie kan spores helt tilbage til middelalderen. I den åbne del af den tilhørende park er Grundtvig bisat, og blandt andre kulturhistoriske seværdigheder i området kan nævnes fem gravhøje fra bronzealderen. Køge å løber gennem området, og en målrettet naturgenopretning betyder, at du kan finde en fantastisk ådalsnatur med mange småsøer og enge med afgræsning.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Køge