kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Køge Kommune

Velkommen til Køge kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Køge Kommune

Køge på 5 minutter

Lokalområdets natur og attraktioner

 

Hvis du lige er flyttet til Køge Kommune, ved du måske ikke så meget om området. Få en hurtig introduktion så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

 

Naturen i Køge og omegn rummer både skov og strand. Ud mod Køge Bugt er der gode strande med sand og blå badeflag. Et af de steder er Ølsemagle Revle, der består af

nedbrudt materiale, som havet gennem tiderne har aflejret. Mellem revlerne og kysten er der opstået en lagune, der er levested for mange plante- og dyrearter på grund af det lave vand i lagunen. Det giver blandt andet god mulighed for at møde næsten alle danske vadehavsfuglearter.

 

Ved Borup ligger Kimmerslev Sø i et naturskønt område. Kimmerslev Sø ejes af Svenstrup Gods, men brugsretten til søen lejes dog af Køge Kommune, så kommunens borgere kan få glæde af det smukke område, hvor der er mulighed for at bade, sejle og fiske.

 

Du kan også gå en tur på Køge Ås, hvor landskabet er præget af istidsaflejringer og en mose, hvor man tidligere har gravet efter tørv. Køge Ås ligger tæt på Køges bymidte og fungerer som et rekreativt område, hvor man kan tage en pause i sin shopping.

 

Kulturliv og shopping

Køge er en gammel middelalderby og et af Danmarks bedst bevarede middelaldertorve, og det er også i Køge, at du finder Danmarks ældste fungerende rådhus fra 1552.

 

Der er et godt handelsliv i Køge med masser af forskellige butikker og specialbutikker. Mange af byens butikker gemmer sig inde bag den gamle bykernes facader, så når du handler dér, kan du samtidig få et kig ind i de hyggelige, gamle huse.

 

Der har været torvehandel på Køge Torv gennem 700 år, og der sælges stadig blandt andet kød, fisk og grøntsager på torvet året rundt hver onsdag og lørdag.

 

Når du får brug for at holde en pause og skylle halsen, så finder du i bymidten masser af

hyggelige cafeer og spisesteder i de gamle gårdmiljøer, hvor der om sommeren er udendørs servering og musik.

 

Fakta om Køge Kommune

Indbyggere: 59.868

Afstand til

København: 50 km.

Roskilde: 25 km.

Næstved: 50 km.

Største by: Køge, 35.768 indbyggere

 

Købstaden Køge – en hyggelig handelsby

Vi er en hyggelig købstad med middelalderhuse, et stort torv med masser af aktiviteter og koncerter året rundt.

 

Aktiviteter året rundt

Der er mange aktiviteter i Køge året rundt. Vi har Festival på Torvet, hvor der hver 3. uge er koncert på Køge Torv, og hen over sommeren er der gratis jazz hver lørdag. Hvert år afholder vi Køge Festuge i uge 35, hvor der er en masse hyggelige aktiviteter og oplevelser for børn og voksne.

 

Torvedage og butiksmarkeder

På Køge Torv er der torvedage hver onsdag og lørdag, hvor du kan købe blomster, grøntsager, ost, vin, kød og nyde den gode stemning mellem de mange boder.

 

I perioden fra april til november har vi fem fredage med aftenåbent, hvor bymidten omdannes til et stort butiksmarked med alle byens forretninger, der rykker ud på gaden med gode tilbud. Her kan du gøre en god forretning blandt de 40-45 deltagende butikker, som rykker udenfor og holder længe åbent.

 

Den første søndag i hver måned har butikslivet i Køge koordineret det sådan, at alle butikker holder åbent. Brug en hyggelig søndag på at tage dig god tid til at komme rundt i Køges mange specialbutikker.

 

Historisk by med moderne udvikling

Køge er en historisk by med smukke, gamle huse, og små, hyggelige baggårde med cafeer, restauranter og butikker. Men Køge er også en by i udvikling: Vi får snart et nyt strøg, en ny biograf, der kommer nye restauranter til byen, et supersygehus og en motorvej.

 

En by med muligheder

Vi er meget glade for at kunne byde jer velkommen i en rigtig dejlig by med et bredt og varieret handelsliv. Vi håber, at I som tilflyttere vil finde jer godt til rette og benytte jer af de mange muligheder, som Køges handels- og butiksliv byder på. Det er vigtigt for handelslivet i byen, at vi har en god opbakning fra lokalområdet.

 

Venlig hilsen

Vicky Dong Jensen

Aktivitetschef i Køge Handelsstandsforening

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved