kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Kolding Kommune

Velkommen til Kolding kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Kolding Kommune

Kolding på 5 minutter

lokalområdets natur og attraktioner

 

Hvis du lige er flyttet til Kolding Kommune, ved du måske ikke så meget om området endnu. Få en hurtig introduktion så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

 

Kolding Kommune ligger ud til Lillebælt, og Kolding by ligger i bunden af Kolding Fjord. Naturen i området er præget af bakker, dale, skove og den lange kystlinje med gode badestrande og mulighed for sejlads, fiskeri og vandsport.

 

Der er også masser af muligheder for ferskvandsaktiviteter i Kolding Å og søerne i området. Ved Skærsø finder du kommunens eneste badesø. Nordvest for Kolding ligger Donssøerne, som har et rigt fugle- og dyreliv, og her finder du også naturstien Troldhedebanen. Den gamle jernbane er omlagt til en dejlig natursti, hvor du kan vandre, cykle eller ride.

 

I Kolding og omegn er der masser af skovområder. Du kan finde varieret løvskov, bøgeskov eller granskove med en blanding af nye og gamle træer. Marienlundsskoven er den mest bynære, som ligger helt op til Kolding by. Skoven er anlagt som en romantisk have i 1850’erne, og her kan du tage dig en pause fra bylivet, mens du sidder på Holger Drachmanns yndlingsbænk nord for søen.

 

Kulturliv og shopping

Kolding er kendt som en kreativ designby, der er præget af Designskolen og det kreative miljø i byen. Men Kolding er også en gammel købstad med gode shoppingmuligheder, en lang række af kulturmuligheder og gode restauranter.

 

På Trapholt kan du se skiftende udstillinger med moderne kunst, design og kunsthåndværk. Museet er fantastisk placeret med udsigt ud over Kolding Fjord.

 

Når du befinder dig i Kolding, må du selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for byens vartegn Koldinghus, der blev bygget i 1200-tallet, men nok især er kendt for branden i 1808, hvor slottet var belejret af Napoleons tropper, der efter sigende fyrede for hårdt i ovnene.

 

Syd for Kolding ligger Christiansfeld, der blev grundlagt af Brødremenigheden i 1773 som et idealsamfund. Byen er især kendt for sine honningkager og blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2015.

 

Fakta om Kolding Kommune

Indbyggere: 91.695

Afstand til

Fredericia: 30 km.

Vejle: 30 km.

Esbjerg: 70 km.

Største by: Kolding, 57.540 indbyggere

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved