kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal i Kolding Kommune

Navn:​ Charlotte Bank
Alder: 39 år
Beskæftigelse: Fysioterapeut, underviser Sosu-skolen.
Tilknytning til kommunen: Flyttet til kommunen i 2008.

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise kommunen til en turist?
Jeg ville starte med Kolding Hus, for at se Kolding i et historisk perspektiv og et “syn fra oven” fra Store Tårn. Derefter handler det selvfølgelig om interesse og prisniveau. Men jeg ville foreslå Trapholt for kunstinteresserede og baggårdsvandring i midtbyen, for de mere aktive. Endvidere ligger der mange små perler lidt længere væk, fx Harte Værket og Christiansfeld, som også er en tur værd.
Hvis man er her til Lysfestivalen, Stella Polaris, Majmarked eller en kulturnat, er det et must.

Hvor ligger det bedste spisested i kommunen?
Valdemar på Axeltorv er godt både frokost og aften, men også på Hereford Beefstow spiser man godt. For den store kødelsker er der Flammen på Haderslevvej.

Hvor finder man den bedste kop kaffe i kommunen?
Det gør man på Tobbers, på hjørnet af Munkegade og Klostergade, særligt hvis man er til uformel hygge og man kan sidde både ude og inde.

Hvor er det bedste sted at tage børn med hen?
Nicolai For Børn er super god. Ellers er alle kulturtilbud i kommunen er gratis for børn under 18, så Geografisk Have med picnickurv eller Legeparken, hvor der kan grilles er bestemt gode steder for legebørn i alle aldre.

Hvad synes du, der kendetegner kommunen?
Kolding er en gammel by og det mærker man, når man bevæger sig rundt i midtbyen. Men det er også en by med et stort og aktivt studiemiljø, samt iværksætterlyst hvor vi bl.a. har House of Innovation mm. Som hjælper nyopstartede erhvervsdrivende med networking, sparring, kurset og alt muligt andet man kan få brug for som nyslået “direktør”.

Hvad er dit bedste råd til tilflyttere?
Kom ud af hytten! Tag til de forskellige arrangementer ellers vælg en af de fritidsaktiviteter, der er i kommunen og tag aktivt kontakt til de lokale. De kan godt virke lidt reserverede i starten, men det går over når man viser interesse for byen, og de mennesker, der kalder den sit hjem.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved