kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Lolland Kommune

Velkommen til Lolland kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Lolland Kommune

Velkommen til Lolland Kommune!

 

Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til en kommune med god service, masser af smuk natur, levende foreninger, mangfoldige kultur- og fritidstilbud og et spændende handelsliv.

 

I Lolland Kommune har vi en ambition om hele tiden at gøre vores hjørne af Danmark til et endnu bedre sted at bo, arbejde og drive virksomhed. Det kræver en indsats i det store og i det små, og kommunen, byrådet, vores mange virksomheder, foreninger og frivillige ildsjæle arbejder hver dag sammen på at virkeliggøre ambitionen.

 

Vi håber, at du finder dig godt til rette og får lyst til at deltage aktivt i kommunens liv – og vi glæder os til at dele Lolland med dig!

 

Med venlig hilsen

Holger Schou Rasmussen, borgmester

Klaus Møller, Nakskov Handel & Erhverv

Birger Christensen, Maribo Handel

Thomas Nielsen, Sydlollands Borger- og Erhvervsforening

 

Livet på Lolland

Lolland er en landsdel med stort potentiale og vækstmuligheder. Vi er beriget med skøn natur og masser af kystlinje, og vi er et yndet turistmål for både danskere og udlændinge. Vi har Danmarks suverænt bedste landbrugsjord, er nettoeksportør af vindenergi, og vi er placeret geografisk lige ved porten til Europa, midt imellem metropolerne København og Hamborg.

 

Børneliv, byliv og handelsliv

Lolland Kommune er et godt sted for børnefamilien at bosætte sig. Her er dejlige, trygge bymiljøer og et velfungerende handelsliv i de tre købstæder Nakskov, Maribo og Rødby.

 

Boliger og naturliv

Vi har mange gode boliger i smukke omgivelser, og der er ikke langt fra byliv til ro og naturoplevelser – med kommunens 344 km kystlinje er hav og strand aldrig mere end et kvarters kørsel væk.

 

Forenings- og kulturliv

Lolland Kommune har et aktivt forenings- og kulturliv, fordi lokalsamfundene har en stærk tradition for fællesskab og for at tage ansvar for egen udvikling.

 

Erhvervsliv

Vi har et velfungerende erhvervsliv med mange mindre virksomheder og store eksportvirksomheder. Byggeriet af den kommende Femern-forbindelse, Danmarkshistoriens største anlægsprojekt, vil desuden give nye muligheder til hele regionen indenfor eksport og turisme.

 

Uddannelse og skoleliv

På uddannelsesområdet har vi et bredt udbud af folkeskoler og privatskoler samt to gymnasier i Maribo og Nakskov. På Campus Nakskov er gymnasium, HF og erhvervsfaglige uddannelser samlet under ét tag. Og de unge uddanner sig ikke til arbejdsløshed, for Lolland Kommune arbejder målrettet på at tiltrække nye virksomheder med behov for kvalificeret arbejdskraft.

 

Arbejdsliv

Efterspørgslen på faglært arbejdskraft er stigende, og arbejdsløsheden for akademikere og specialister er lav. Med en uddannelse i baglommen er der altså gode muligheder for at finde et spændende job i kommunen.

 

Læs mere om og følg Lolland Kommune:
www.lolland.dk/velkommen
www.facebook.com/lollandkommune
www.linkedin.com/company/lolland-kommune

 

Og læs om vores naturparker:

www.lolland.dk/velkommen
www.facebook.com/lollandkommune

 

Lolland Kommune kort

 

Nord: Lollands nordkyst er præget af Ravnsby Bakker (ja, der findes faktisk bakker på vores ellers så flade ø!) – også kendt som ’de lollandske alper’. Det er også på nordkysten, du finder det monumentale kunstværk Dodekalitten lige uden for den lille havneby Kragenæs. Herfra kan du i øvrigt sejle til Fejø og Femø i Smålandsfarvandet, mens du skal lidt længere mod øst for at finde færgen til Askø, som sejler fra lille hyggelige Bandholm.

 

Syd: Den lollandske sydkyst er præget af det 63 km. lange smukke sydlollandske dige, hvorpå du kan cykle hele vejen fra Nakskov i vest til Rødbyhavn, og faktisk helt ud til fuglereservatet Saksfjed-Hyllekrog, i øst. Langs diget er skønne badestrande, mange sommerhuse og et unikt planteliv.

 

Øst: I den østlige del af kommunen finder du vores andenstørste købstad, Maribo, med ca. 6000 indbyggere. I byen ligger den smukke gamle Maribo Domkirke lige ned til Naturpark Maribosøerne. Langs søerne finder du masser af vandre-, cykel- og rideruter, og i sommerhalvåret kan du opleve naturparken fra søsiden, når kommunens populære turbåd Anemonen sejler.

 

Vest: På Vestlolland ligger kommunens største købstad, Nakskov, med ca. 12.000 indbyggere. Byen har mange velbevarede gamle bygninger, bl.a. pakhuse og købmandsgårde, og ligger smukt i bunden af den 12 km. dybe Nakskov Fjord. I sommerhalvåret kan du sejle med Postbåden ud til øerne i fjorden og til den lange odde Albuen. På Vestlolland finder du desuden flere store herregårde, smukke haver, strande og skove.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved