kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Mariagerfjord kommune

Velkommen til Mariagerfjord kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Mariagerfjord kommune

Mariagerfjord på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Mariagerfjord Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

 

Mariager Fjord er kendt som Danmarks Smukkeste Fjord samt et ferieland. Området omkring fjorden og byerne Hobro, Arden, Mariager, Hadsund og Øster Hurup er fyldt med oplevelser og charme. Hobro bliver i daglig tale kaldt ’Vikingernes Hjemstavn’, og her ligger også Vikingecenter Fyrkat. Hobro er en af Nordjyllands ældste købstæder og har et væld af liv, handel og kultur. I området finder du også en af Danmarks mindste købstæder nemlig Mariager, som indtil omkring 1410 blot var et fiskerleje og færgested. Her kan du opleve en ægte historisk og idyllisk by med brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse. Hadsund er byen ved broen over Mariagerfjord. Et besøg på Hadsund Egns Museum kan give en forståelse af, hvordan området ved fjorden har udviklet sig gennem tiden.

 

NATUR


Længst mod nord i Mariagerfjord Kommune ligger Danmarks største og smukkeste skov, Rold Skov, der er mere en 80 km2. Skoven ligger i forlængelse af den hyggelige stationsby Arden hvor ’porten til Rold Skov’ ligger. Syd for stationen finder du Arden Naturpark med shelters, bålplads og dyrepark med dådyr. Når Mariagerfjord kaldes et ferieland, refereres der til byen Øster Hurup, som oprindeligt var et fiskerleje. Feriebyen har Danmarks mest børnevenlige strand og hele sommeren er der aktiviteter døgnet rundt. Området omkring Als, Als Odde og Helberskov udgør Mariagerfjords syd-øst kyst, og er en historisk oase i rolige og smukke omgivelser. Her kan du blandt andet leje en kano eller kajak og sejle ud fra Als Odde eller gå en tur i den hyggelig Helberskov, hvorfra der er en storslået udsigt over området.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved