kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Næstved Kommune

Velkommen til Næstved kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Næstved Kommune

Fra hele verden til Næstved

 

Som 20-årig fulgte Taastrup-pigen Tine Bjørneboe sin lyst til at opleve hele verden og rejste verden tynd som guide for et stort dansk rejseselskab. I fem år var det eksotiske destinationer som blandt andet Brasilien, Cuba og Den Dominikanske Republik, der var hendes hjem. Siden blev det Nørrebro i otte år, men nu har globetrotteren slået sig ned i Næstved sammen med sin kæreste Jacob og deres to sønner, Oskar og Charlie. Absolut også af lyst, fortæller hun.

”Vi boede i mange år i en toværelses lejlighed på Nørrebro i København – og det var skønt at bo midt i København. Men da vi fik vores ældste søn og ville have mere plads, stod vi med valget mellem at opgradere til en lidt større lejlighed, en treværelses, eller at købe et hus uden for København – og det var faktisk ikke noget svært valg, da jeg altid har drømt om hus og have,” fortæller 39-årige Tine Bjørneboe.

 

Nyt netværk i Næstved

Tine og Jacob ville begge gerne beholde deres job i København, og derfor skulle deres nye hjem ligge i pendlerafstand fra hovedstaden. Valget faldt hurtigt på Næstved, blandt andet fordi Tines forældre nogle år forinden var flyttet til Næstved, og fordi Jacob som barn havde boet i Fensmark.

”Jeg kendte Næstved lidt fra besøg hos mine forældre, og jeg syntes, at det var en hyggelig by med mange muligheder. Men det var da lidt af en omvæltning at flytte fra Nørrebro til Næstved, mest på den gode måde alligevel. Vi gik fra at have en lille lejlighed med et lillebitte køkken/entré til at have masser af plads og stor have. Det var helt fantastisk – og jeg var jo på barsel med Oskar den første tid, så jeg gik bare og hyggede mig,” fortæller Tine Bjørneboe.

Selv om huset var stort, haven var lækker, og byen var hyggelig var der dog ét lille minus ved at flytte familien til Næstved.

”Jeg havde ikke noget netværk her – alle mine venner og fritidsaktiviteter var jo i København. Så jeg gjorde det, at jeg ret hurtigt meldte mig ind i en sportsklub og et gospelkor. Jeg var i det hele taget meget opsøgende, fordi jeg jo skulle skabe mig et helt nyt netværk, og det lykkedes. Der er rigtig mange gode og spændende foreninger i Næstved, og man har gode muligheder for at dyrke næsten alt. Jeg har fået en stor vennekreds,” lyder det fra Tine Bjørneboe.

 

Her bliver vi

Der er nu gået næsten ni år siden Tine og Jacob og lille Oskar flyttede fra Nørrebro til Næstved. Både Tine og Jacob arbejder nu i Næstved, og familien er blevet udvidet med lillebror Charlie. De har ingen planer om at flytte tilbage til København – eller nogen andre steder for den sags skyld.

”Vi er rigtig glade for at bo her. Vi bruger byen rigtig meget og kommer meget ud til arrangementer. Og så er det ret hyggeligt at flytte til en vej, hvor man kommer hinanden ved, hvor man har grillhygge med naboerne, og hvor børnene løber frem og tilbage mellem husene. Så nej, vi har aldrig fortrudt, at vi flyttede. Det var det helt rigtige for os,” siger Tine Bjørneboe.

 

Fire fede sider

 

mærknæstved.dk

Få det samlede overblik over arrangementer og seværdigheder i hele kommunen. Hjemmesiden indeholder alt fra de gratis glæder som legepladser og skove til koncerter, udstillinger, foredrag, sport og meget mere. Du finder også direkte link til dit lokalråd.

 

Med andre ord er du kun ét klik væk fra en temmelig god weekend – eller hverdag – i Næstved.

 

facebook.com/maerknaestved

Street art-kunstnere fra hele verden har malet triste gavle og vægge om til fantastiske kunstværker, og du finder dem alle sammen lige her på www.naestvedkunstby.dk. Skriv adresserne ned på et stykke papir og gå selv en tur rundt i Danmarks uofficielle hovedstad for street art. Kunstværkerne er meget flottere i virkeligheden.

 

360naestved.dk

Uanset om du vil have sved på panden, vil på historisk skattejagt, eller mere er til leg, leg, leg, så finder du en gårute, der passer til dig på www.360naestved.dk. Her er 11 ruter i byen blevet kortlagt og bundet sammen til ruter med forskellige temaer.

Så snør skoene og giv dine fødder en ny oplevelse.

Har kæresten friet? Er sundhedskortet blevet væk, eller skal du bruge et blåt af slagsen? Eller vil du bare se, hvem dine naboer har valgt ind i byrådet? Du finder det hele på Naestved.dk

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved