kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Norddjurs kommune

Velkommen til Norddjurs kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Norddjurs kommune

Norddjurs på 5 minutter

 

Lokalområdets natur og attraktioner

Hvis du lige er flyttet til Norddjurs, ved du sikkert ikke så meget om området. Få en hurtig introduktion, så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

Norddjurs strækker sig på nordsiden af Jyllands næse – fra den idylliske kystlinje langs Randers Fjord mod vest og til Fornæs ved Kattegat i øst. Naturområdet er præget af stor afveksling og charme.

Langs kyststrækningen ligger Bønnerup med den hyggelige havn, der stadig er en aktiv fiskeflåde, hvor der kan købes frisk fisk på havnen. I det omkringliggende naturskønne område finder du nogle af de bedste strande ud imod Kattegat.

Det afvekslende landskab fortsætter med de imponerende klinter ved Karlby og Sangstrup. Eller blomstrende strandenge, lavvandede vader og et helt specielt kyst- og kulturmiljø ved Naturpark Randers Fjord.

Ude i Kattegat ligger den smukke ø, Anholt, som du kan sejle til fra Grenaa.

 

Kulturliv og shopping

I områdets byer finder du masser af gode muligheder for hygge og shopping. Ikke mindst i hovedbyen Grenaa, der er Djurslands største handelsby og har været købstad siden 1445. Tre gågader munder ud i torvet, og overalt finder du lækre specialbutikker, restauranter og cafeer.

 

Området bliver gennemskåret på kryds og tværs af stier og hyggelige småveje, og mange steder venter der sig en ny overraskelse bag det næste sving. Der er basis for flere gode oplevelser for den aktive familie – hvad enten man har lyst til at løbe en tur, vandre eller cykle.

 

Der er mange gode oplevelser for familien på Norddjurs. I kan tage en tur tilbage i tiden på den nedlagte jernbane i Allingåbro eller besøge Herregårdsmuseet Gammel Estrup. I Grenaa-afdelingen af Østjyllands Museum venter der også lærerige oplevelser.

 

På Kattegatcentret står de klar med et hav af oplevelser for store og små. Du kan fodre hajer og sæler eller lære mere om de fisk, der befinder sig i Kattegat. Hvis du ikke kan få nok af vandaktiviteter, kan du komme ud og sejle, fiske og kigge på fjordlivet ved Kyst- og Fjordcenteret i Ørsted.

 

Fakta om Norddjurs

Indbyggere: 38.144

Skoler: 16

Afstand til Aarhus og Randers: ca. 50 km

Største by: Grenaa, 14.206 indbyggere

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved