Skip to the content

Norddjurs Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Norddjurs Kommune er en visionær kommune med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

ca. 37.680


Antal byer

10


De hedder 

Grenaagenser


Borgmester

Jan Petersen (BN)

Mød en lokal

"Er du tilflytter, kan det virke lidt svært at komme ind i varmen, men i virkeligheden er borgerne i kommunen meget åbenhjertige. I Grenaa hilser man som regel på hinanden, når man er ude at gå en tur i skoven – også selvom man ikke kender hinanden. Grenaa har en rigtig god størrelse. Den er lille og lokal, men samtidig er den også så stor, at man kan gå rundt i byen selv uden nødvendigvis at møde nogen, man kender. Derudover er noget af det, der kendetegner kommunen gode pendlemuligheder til Aarhus, billige huspriser, kulturelle tilbud og gode institutioner."

- Morten Melanchton Madsen er 35 år og førtidspensionist. Han har boet i kommunen i 31 år.

Besøg områdets solstråler

En perle i Kattegat

Anholt ligger i Kattegat, og øen har et velbevaret morænelandskab, der aldrig har været pløjet eller opdyrket. Derfor kan du tydeligt se de spor, is-
tiden efterlod, da isen forsvandt fra landskabet. På øen finder du også Ørkenen, der er Nordeuropas største lavhede. Hele øen rundt er der gode badestrande, og på øens østligste punkt er der et sælreservat, hvor sælerne kan ses på tæt hold. Færgeturen fra Grenaa Havn tager tre timer, og det kan være en god idé at tage din cykel med, da Anholt er bilfri.

Dronning Ingrids Klokkespil

I Grenaa Kirke er klokkespillet opkaldt efter Dronning Ingrid. Klokkespillet spiller forskellige melodier i løbet af dagen, og hvis du hører en melodi, du ikke kan genkende, kan du finde sangen på Grenaa Sogns hjemmeside.

Udbyhøj Kabelfærge

Udbyhøj Kabelfærge er Danmarks eneste kabelfærge. Færgen bliver trukket med stålkabler mellem de to havne, Udbyhøj Nord og Udbyhøj Syd. Turen hen over mundingen af Randers Fjord tager ca. fire minutter, så du skal skynde dig ud på dækket og nyde den smukke natur og udsigt ud over fjorden og strandengene.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Norddjurs