kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal i Norddjurs Kommune

Navn: Isabella Sørensen
Alder: 28 år
Beskæftigelse: Jeg arbejder som mejerist ved Arla i Aarhus.
Tilknytning til kommunen: Jeg har boet Auning i et halvt års tid. Det var min kæreste, som fik mig med herud, og så kunne jeg samtidigt også komme lidt tættere på lidt familie, jeg har i Randers.

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise kommunen til en turist?
Her skal jeg lige tænke mig lidt om. Der er jo lidt forskelligt at lave. Jeg ville nok tage en turist med til Fjellerup Strand, hvis vejret er godt. Det er en rigtig fin og hyggelig strand med Blå Flagstation. Vi skulle gå en tur langs stranden og måske spise en is.

Vi kunne også tage til Grenaa og besøge Kattegatcenteret. Så kan man jo komme lidt tæt på hajer, sæler og andre fisk. Gammel Estrup er selvfølgelig også et besøg værd. Det er en velbevaret herregård, som også er et museum, hvor man virkelig kan dykke ned i danske herregårdes historier og samtidigt beundre de smukke, historiske rammer.

Hvor ligger det bedste spisested i kommunen?
Jeg har desværre ikke været ude at spise endnu. Men jeg har hørt om den her café og butik i Auning, som hedder Apetit. Det har jeg hørt skulle være rigtig godt med et lækkert udvalg af sandwichs, nachos og friske salater. Jeg har som sagt ikke selv prøvet det endnu, men det skal vi helt sikkert snart. Der skulle også være en super hyggelig stemning dernede.

Hvor finder man den bedste kop kaffe i kommunen?
Nu drikker jeg ikke selv så meget kaffe. Men igen vil jeg nok sige Apetit. Der er også udendørsservering. Det skulle bare være sådan et lille, hyggeligt sted.

Hvor er det bedste sted at tage børn med hen?
Helt klart Djurssommerland. Det ligger lige herude bag ved os i Auning, og hvem synes ikke, det er sjovt at komme i sommerland? Der er gang i den derude. Og jo, så er der igen Fjellerup Strand. Der er mange børnefamilier, der tager derud. Der er også legepladser og alt muligt.

Hvad synes du, der kendetegner kommunen?
Hvis jeg tænker på kommunen, så er det meget naturen, som fylder i mine tanker. Der er lidt længere mellem tingene herude og mere natur imellem, og det er dejligt! Det virker til, at folk er glade for at bo her og nyder nærværet og roen, som man finder her. Jeg har altid selv boet uden for byen, og det er rart at komme lidt ud, for jeg sætter selv stor pris på den rekreativ værdi, man finder i roen og naturen. Man kan altid bare gå en tur, da skoven er tæt på.

Igen, så er der også et helt særligt fællesskab og nærvær rundt omkring i lokalsamfundene i kommunen. I Auning, hvor vi bor, bliver der virkelig gjort meget og masser af initiativer for fællesskabet. Der er byfesten som et eksempel, og hver gang der er konfirmation, så bruger de så meget tid og energi på at få flag op hele vejen op og ned i hovedgaden.

Så er der selvfølgelig Hjerteløb og Stafet For Livet, som også bliver afholdt her. Det er kun lige det, jeg kender til. Der sker sikkert meget mere.

Hvad er dit bedste råd til tilflyttere?
Mit bedste råd er, at man skal ikke lade sig afskrække af afstanden herud. Det er tættere på det hele, end man tror. Nu arbejder jeg selv i Aarhus, og det tager kun ca. 40 min hver vej, mens Randers kun ligger 20 min herfra. Transporttiden til og fra arbejde kan faktisk være meget rar, da der er hovedvej hele vejen. Turen frem og tilbage kan være meget afslappende, da man ligesom har et lille frirum til at koble af, inden man møder på arbejde, og omvendt kan man i ro og mag fordøje og koble af fra arbejdsdagen, mens man kører hjem igen.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved