kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Nordfyn Kommune

Velkommen til Nordfyn kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Nordfyn Kommune

Nordfyn på 5 minutter

Hvis du lige er flyttet til Nordfyn, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du ikke kender området så godt. Brug to minutter på at lære Nordfyn lidt bedre at kende.

 

Kultur

Nordfyn har et varieret kulturliv, der blandt andet byder på slotte, kunstgallerier, museer, parker, golf og markeder.

 

Der er markeder på Nordfyn hele året rundt, hvor du kan købe alt fra antikviteter til lækre delikatesser. Du kan også besøge nogle af egnens mange parker, spille golf eller besøge Nordfyns smukke slotte. Renæssanceslottet Harridslevgaard, parken ved herregården Hoffmandsgave og søen foran Dallund Slot er åbne for offentligheden året rundt.

 

Hvis vejret ikke er til udendørsaktiviteter, kan du tage på en kunst-turné, hvor du besøger nogle af øens mange gallerier og dygtige kunstnere. Nordfyn har også fire museer, hvor du kan lære mere om historien i lokalområdet. Besøg Otterup Museum, Nordfyns Museum, Danmarks Kartoffelmuseum og Videnscenter eller Besættelsesmuseum Fyn.

 

Natur

Nordfyn har en fantastisk natur med åbne vidder og Fyns længste kystlinje på 154 km, der byder på masser af oplevelser. Du kan vade gennem lavvande til den ubeboede ø Æbelø, der er fredet, og hvor naturen får lov til at passe sig selv.

 

Nordfyn byder på masser af gode cykelruter, og du kan fx cykle langs halvøen Enebæroddes kyst mellem Kattegat og Odense Fjord, hvor der er gode strande og fiskepladser. I Langesø Skov er der ud over gode mountainbike- og cykelruter også mulighed for at tage nogle dejlige ture til fods eller til hest, hvor du nyder de høje, smukke træer og udsigten til søen.

 

Nordfyn har masser af gode strande, hvor du kan bade, observere fuglelivet eller bare nyde den friske natur. Gyldensteen Strand er Fyns største naturgenopretningsprojekt. Digerne blev fjernet i 2014, hvor en lagune og en sø blev genskabt i området.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved