kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Nyborg Kommune

Velkommen til Nyborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Nyborg Kommune

Nyborg på 5 minutter

 

Hvis du lige er flyttet til Nyborg, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du gerne vil vide lidt mere om din nye hjemegn. Brug to minutter på at lære Nyborg og omegn lidt bedre at kende.

 

Kultur

Nyborg ligger midt i Kongeriget Danmark og huser da også Nordens ældste kongeborg, Nyborg Slot, hvor kongen i Middelalderen mødtes med sit parlament. Det er også her, at Danmarks første grundlov er underskrevet. På Nyborg Slot er der et museum af samme navn, hvor der afholdes middelaldermarked hvert år i juli. Et andet historisk museum i byen er bymuseet, Borgmestergården, der ligger i en af de ældste bygninger i byen. Borgmestergården er et kulturhistorisk museum med en række faste historiske udstillinger, der bestemt er et besøg værd.

 

Du kan også slentre en tur i Nyborgs historiske bykerne eller besøge Nyborg Voldspil, der er Danmarks ældste friluftsspil, hvor der i sommersæsonen hvert år er forestillinger og koncerter ved voldterrænet på Nyborg Slot.

 

Natur

Der er masser af gode naturoplevelser langs den smukke fynske kyst, hvor man kan få nogle dejlige, grønne oplevelser.

 

På Knudshovedhalvøen ligger Østerø Sø, hvor de omkringliggende strandenge er yngle- og levesteder for vadefugle og padder. Der er gode muligheder for at observere dyre- og fuglelivet og vandre langs de anlagte naturstier uden at forstyrre de mange dyr i området.

 

Hvis du er til aktivt udeliv, byder området omkring Nyborg på en meget smuk golfklub, og der er mulighed for roning, vandreture, cykelture og rideture i området.

 

Den bedste badestrand på Fyn finder du lige ved Storebæltsbroen i Nyborg. Der er lækkert, fint sand på stranden og dejlig sandbund ude i vandet. Hvis du ellers er til aktiviteter ved vandet, er der også gode muligheder for lystfiskeri i området, hvor du især kan fange havørreder.

 

Kære tilflytter!

Du har valgt at slå dig ned i Nyborg Kommune, og det kan jeg kun ønske dig tillykke med. Nyborg ligger centralt i landet, lige ved Storebæltsbroen, motorvej og jernbane.

I de seneste år har kommunen oplevet en positiv befolkningsudvikling, og det er der ikke noget at sige til. Nyborg har en lang historie, og i de kommende år vil Slotsholmen med Danehofslottet gennemgå en spændende udvikling. Det gamle slot – Nordens ældst bevarede kongeborg – vil blive bygget om for lige ved 300 millioner kroner, det største byggearbejde på stedet siden Christian IIIs tid i midten af 1500-tallet. Målet er at få slottet og byen optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Men Nyborg er ikke bare den gamle kongeby. Her er også strand og skov, og er du sejler, kan du ikke finde noget bedre udgangspunkt for sejlture end Nyborg Marina med sin placering i bunden af Nyborg Fjord. Og omegnen, det idylliske Østfyn, byder på et smukt, bakket landskab med ikke mindre end 10 herregårde. Du er altid tæt på naturen, noget du vil komme til at værdsætte mere og mere. Naturen er så at sige lige uden for døren, også hvis du holder af et slag golf: Sct. Knuds Golfklub hører til landets bedste.

Nyborg har et rigt foreningsliv, hvilket i høj grad medvirker til sammenholdet. Turistforeningen har sit eget ambassadørkorps, som byder turister velkommen til byen ved de mange arrangementer, der finder sted hvert år, herunder Pinsemarkedet ved havnen, Danehofmarkedet med ridderturnering, Træskibstræffet og det årlige Julemarked. Samt Nyborg Voldspil, Danmarks ældste friluftsteater.

Ud over at tage imod kommunens gæster lægger ambassadørerne vægt på at hygge sig sammen, og skulle du få lyst til at deltage, vil du blive modtaget med åbne arme.

 

På Nyborg Turistforenings vegne

Niels Høirup,

formand

 

Østfyns Erhvervsråd skaber de optimale rammer for erhvervslivet

 

Østfyns Erhvervsråd er den lokale erhvervsforening, der består af medlemmer fra virksomheder, organisationer, privatpersoner og foreninger fra Østfyn.

Vi fokuserer på at være med til at udvikle det østfynske erhvervsliv og skabe de bedste betingelser for et sundt og godt erhvervsliv på Østfyn.

 

Indflydelse på erhvervslivet

Nyborg Kommune har en ambitiøs vækstpolitik ”FREMAD i Nyborg Kommune – SAMMEN om vækst og udvikling”, som både inddrager borgere, foreninger og virksomheder i samarbejdet om at udvikle kommunen til alles fælles bedste. Det vil vi gerne være en del af.

 

Vi er repræsenteret i Bureauet Nyborg, hvor vi sammen med Nyborg Handel, Nyborg Turistforening og Nyborg Kommune samarbejder om at skabe øget vækst og udvikling i Nyborg Kommune. Her er vi medlemmernes talerør og har muligheden for skabe en god synergi mellem erhverv, handel og turisme i Nyborg Kommune, som alle får glæde af.

Vi samarbejder med de lokale virksomheder og afholder henover året en rækker kurser, faglige indlæg og netværksarrangementer for medlemmerne af Østfyns Erhvervsråd. Arrangementerne er gratis for medlemmerne og har fokus på at skabe værdi, enten i form af ny viden og inspiration eller ved at skabe nye og stærkere relationer mellem virksomhederne, som kan skabe øget lokal vækst.

 

Gode betingelser for erhvervslivet

Østfyn har en rigtig god beliggenhed. Der er en god infrastruktur, et rigt handelsliv, fantastisk natur og en spændende kulturarv. Der er gode betingelser for erhvervslivet på Østfyn, og vi arbejder fortsat på hele tiden at gøre det bedre.

 

Støt lokalt

Som tilflytter til Nyborg Kommune håber vi naturligvis, at du vil bakke op om det lokale erhvervs- og handelsliv.

Du er meget velkommen til at købe et medlemskab i Østfyns Erhvervsråd. Udover at give en meget værdsat opbakning til det lokale erhvervsliv får du også adgang til vores spændende arrangementer og et bredt erhvervsrelateret netværk.

Du kan læse mere om os på www.ostfyn.dk.

 

Venlig hilsen

Claus Bo Petersen

Formand for Østfyns Erhvervsråd

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved