kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Odder Kommune

Velkommen til Odder kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Odder Kommune

Odder på 2 minutter

Hvis du lige er flyttet til Odder Kommune, kender du højst sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

KULTUR

Odder kan tilbyde det meste. Her er adskillige butikker, spisesteder og oplevelser året rundt. Hver onsdag danner byens torv ramme om torvedag, hvor det er muligt at købe ost, fisk og frugt/grønt. Langt de fleste begivenheder er centreret omkring Odder by eller ved den lange kyststrækning. På Odder Museum vises der forskellige udstillinger med temaer om den lokale kulturhistorie. Området omkring Odder er præget af flere herregårde, som rummer historiefortællinger langt tilbage i tiden, til trods for at de er lukkede for offentligheden.

Odder har lagt jord til mange spændende og pudsige fund fra de gamle tider. I Bjørnegrotten ved Rathlousdal Skov er der tydelige rester af adelsfolkets fornøjelser sidst i 1800-tallet, hvor grotten har huset skovens zoo.

NATUR

”Odderkysten” kaldes området omkring Odder pga. sin 42 km lange kyststrækning med nogle af de mest børnevenlige badestrande i hele Jylland. Ved Odderkysten kører du forbi mange lækre gårdbutikker, hvor du kan købe friske produkter med hjem eller nyde dem direkte hos gårdbutikkerne, f.eks. som hos Fru Møllers Mølleri. Langs kyststien fra Hou til Hølken kan du blive klogere på byens lokalhistorie på den 10 km lange sti. Odder Kommune rummer noget af Danmarks bedste landbrugsjord, et bakket terræn samt skovområder. Besøg blandt andet Økologiens Have, der med sine 20 tønder land er Skandinaviens største besøgshave. Her er 14 forskellige haver med blandt andet vin og krydderurter samt en lille butik med udvalg af specialiteter.

 

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved