kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Odense Kommune

Velkommen til Odense kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe digOdense Kommune

Odense på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Odense Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

 

Odense emmer af kultur. Byen nyder godt af, at en af verdens mest berømte forfattere H. C. Andersen er født og opvokset i byen. Gå i forfatterens fodspor og besøg hans barndomshjem, deltag i paraden, festspillene, maraton og julemarked. Odense har masser af historie ud over H. C. Andersen, og byen blev første gang nævnt på skrift i 988 og er kun vokset lige siden. Gå eksempelvis gennem den historisk gamle bydel Mønstergården fra 1500-tallet.

Bylivet i Odense er aktivt med både gågade og shoppingcenter, der tilbyder alt fra store kædebutikker til mindre specialforretninger. Nyd en pause fra shoppingturen hos en af de mange caféer og restauranter.

I de mindre omkringliggende landsbyer som Allesø, Bellinge og Birkum er der en hyggelig bystemning, gamle kirker og historie, som går helt tilbage til Vikingetiden.

 

NATUR

 

Odense er fyldt med grønne parker og oaser, hvor du kan slappe af. Gå en tur eller tag en picnic med i Munke Mose, Kongens Have eller H. C. Andersens Eventyrhave.

Vil du gerne være aktiv, er Odense en sand cykelby. Er du til vand, er der mulighed for sejlture på Odense Å enten via båd, cykelbåd eller kano. Prøv også det udendørs fitnessområde ved Munke Mose.

Få kultur og oplevelser på ”Byens Ø” på havnen midt i Odense med diverse aktiviteter som beach volley, crossfit, fodboldfabrikken og strandområde.

Oplev det spændende landskab ved Stige Ø, som er blevet forvandlet fra en losseplads til natur- og aktivitetsområde. Sejl i kano eller kajak, kør på mountainbike eller gå på opdagelse i naturen. Der er mulighed for at grille og overnatte på øen i shelters.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved