kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Randers Kommune

Velkommen til Randers kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Randers Kommune

Randers på 5 minutter

Hvis du lige er flyttet til Randers, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du gerne vil lære lidt mere om din nye hjemegn. Brug to minutter på at lære Randers og omegn lidt bedre at kende.

Kultur

Randers er en by med mange forskellige attraktioner og oplevelsesmuligheder. En af de mest kendte og familievenlige aktiviteter er naturligvis Randers Regnskov, hvor du kan komme tæt på en masse tropiske dyr. Randers er dog også en by med kunst-, musik- og sportsbegivenheder året rundt.

I Memphis Mansion, et eventhus inspireret af Elvis’ hjem, Graceland, hyldes kongen af rock ’n’ roll. Det er dog ikke rock det hele, for på musikstedet, Værket, trækkes året rundt kendte musikere og bands til byen for at spille på det gamle elværk. Men musikoplevelser i Randers er ikke kun begrænset til Værket. Musik kan for eksempel også nydes på Randers EgnsTeater, hvor der hvert år er musicals og kabareter. Randers Egnsteater producerer selv 3-4 teaterforestillinger om året og huser derudover et stort antal gæstespil hver sæson.

På Museum Østjylland kan du opleve Danmarks mest moderne middelalderudstilling, og på Randers Kunstmuseum kan du se en samling af dansk kunst fra 1800-tallet til i dag.

Natur

I Randers er der gode muligheder for at dyrke et aktivt udeliv. Gudenåen går midt igennem byen, og der er masser af muligheder for at nyde naturen langs med åen. Der er anlagte ruter til vandring, løb, cykel og MTB i naturskønne omgivelser i hele området. Man kan også fiske, kigge på fugle eller sejle i kano og kajak.

Gudenåen ender i Randers Fjord. Ved Randers Fjord er der også rige muligheder for at opleve dyre- og fugleliv på enge og marker. Vandkvaliteten i fjorden er høj, og ved Udbyhøj Strand vajer det blå badeflag over den familievenlige strand. Der er toiletfaciliteter og kiosk ved stranden, så man kan nemt få en hel dag til at gå ved vandet.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved