Skip to the content

Randers Kommune

Gå på opdagelse i Randers Kommunes smukke natur, dyk ned i kulturelle tilbud og involver dig i foreningslivet. Her finder du en spændende og nærværende handels by.


Indbyggere

ca. 97.909


Antal byer

10


De hedder 

Randrusianer


Borgmester

Torben Hansen (S)

Mød en lokal

”Jeg oplever god humor og sammenhold i Randers Kommune. Jeg oplever også, at folk altid smiler og hilser, når jeg bevæger mig rundt i mine løbesko.Randers by har ikke et godt ry, men det forstår jeg ikke. Jeg synes, byen oser af idræt på både hygge og topplan, iværksætteri, virksomheder og gode erhvervsnetværk."

Lone er 38 år og sygeplejerske. Hun er født og opvokset i Hornvæk ved Randers. 

Besøg områdets solstråler

Lyshøj Mølle

Den gamle mølle var i funktion frem til 1968. Møllen ligger højt i et bakket landbrugslandskab med en god udsigt, og der er flere gode vandreruter i området, som blandt andet også tager dig med gennem Havndal og ud til Udbyover Sø.

Memphis Mansion

Memphis Mansion i Randers er en kopi af Elvis’ hus Graceland i USA og drives som restaurant, selskabslokale, souvenirshop og Elvis-museum. Stedet er skabt af Henrik Knudsen i 2006, og i 2011 blev stedet åbnet for besøgende - men stor succes.

Fussing Sø

Fussing Sø er en langsø med god vandkvalitet. Søen er fredet, men badning i søen er tilladt fra badepladsen. På halvøen Gammelhave i Fussing Sø kan du se ruinerne af den gamle borg Fussingø. Det nuværende Fussingø Slot ligger lidt nord for søen.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Randers