kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal i Randers

Navn: Jimmi Grønkjær Jensen
Alder: 43 år
Beskæftigelse: Selvstændig
Tilknytning til kommunen: Født, opvokset og bosat i Randers ud af en søskendeflok på 7 hvor alle fortsat er bosiddende i Randers. Familie med 2 børn og hustru som er tilflytter fra Århus. Har spillet håndbold siden 8 års alderen og er i dag stadig sportsudøver og ungdomstræner i den lokale håndboldklub Vorup FB. Netværk med RoundTable Randers gennem 14 år.

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise kommunen til en turist?
Randers byder på en sjælden mangfoldighed, og det vil komme an på, hvem man skal vise byen til. Men de helt særlige attraktioner i Randers, som ikke findes andre steder i Danmark, er naturligvis Regnskoven med Danmarkshaven og Memphis Mansion som er en tro kopi af Graceland med Elvis Museum og Diner hvor man kan bl.a. kan få Elvis’ favoritspise til morgenmad; en ”Peanutbutter, Bacon, Banana sandwich” – og den smager faktisk godt.

Man kommer ikke uden om den unikke natur i Randers med Danmarks eneste flod ”Gudenåen”, og det rige kulturliv hvor man på Musik- og Teaterhuset Værket, som er indrettet i byens gamle Elværk, kan opleve koncerter, teater, stand-up og meget andet fra kendte artister fra både indland og udland.

Randers by har i øvrigt sin egen stjernerute, Danmarks ældste gågade i Houmeden og Hotel Randers som er et af landets ældste hoteller. Sidst men ikke mindst er Randers en sportsby – og en tur på Stadion eller i Randers Arena til en god fodboldkamp eller håndboldkamp er altid garanti for en god oplevelse, hvor man også har mulighed for at møde andre fra byen.

Hvor ligger det bedste spisested i kommunen?
Der er mange gode cafeer i Randers centrum, hvor man kan nyde en god frokost – heriblandt Restaurant Sejlklubben ved lystbådehavnen. Til aften nyder vi både med og uden børn at besøge Bistroteket som blev kåret til Danmarks bedste frokostrestaurant i 2016 af den anerkendte danske spiseguide – her kan man i hyggelige og uformelle omgivelser nyde gode vine og alt fra muslinger til gris, fugl, fisk og kylling endda til fornuftige priser.

De senere år er der kommet flere gode restauranter i Randers og for blot at nævne et par stykker er der Det Gamle Apotek, Restaurant Østergade, Stephansens Hotel og i den bedre gourmetklasse finder man Hotel og Restaurant Fru Larsen der ligger 14 km syd for Randers Centrum og som er med i Michelin guiden.

Randers er i øvrigt særlig kendt for Grønvang – en grillbar som laver særligt store isvafler af god is fx en Grønvang Special. Alle børn kender Grønvang og nok mest om sommeren.

Hvor finder man den bedste kop kaffe i kommunen?
Udover et bredt udvalg af butikker hvor du kan få malet din egen kaffeblanding – er der mange gode cafeer hvor man kan nyde en god kop kaffe. Særligt de yngre besøger Café K – men der er et bredt udvalg, så det er bare med at tage rundt og finde sin egen favorit.

Hvor er det bedste sted at tage børn med hen?
Der er mange aktiviteter for børn i Randers – både når det skal være aktivt og mindre aktivt. Vores børn har nogle klare favoritter såsom Klatreparken hvor man kan vandre i trætoppe i lianer, RgF springhal (Randers Gymnastiske Forening) hvor man kan springe i skumgrav og hoppe på trampolin – og ikke mindst Water & Welness som er et badeland med rutshebaner og udendørs bassin.

Derudover er Regnskoven altid et hit – og så ligger Djurs Sommerland kun 25 min. kørsel fra Randers.

Hvad synes du, der kendetegner kommunen?
Randers er visionernes by – en by hvor alt kan lade sig gøre, og hvor ideer og pionerånd spirer som aldrig før. Selvfølgelig skal man i Randers have en subtropisk regnskov med vision om en verdenspark med elefanter og giraffer, en tro kopi af Elvis’ hus og visioner om Danmarks første vingård med mousserende vine. Visionerne går hånd i hånd med de mange ildsjæle der også brænder for sportslivet i Randers.

Vi spiller i bedste række i både fodbold, håndbold og basketball – og ungdomsidrætten lever på bedste vis med breddeidræt i de lokale klubber og elitesportscollege i centrum. Randers er på så mange måder idrættens by – for små som store, høje som lave. Et rigt natur- og kulturliv er selvfølgelig også et af Randers’ mange kendetegn – herunder Randers Festuge som afholdes i midten af august måned og den Blå Bro som går over Gudenåden ved Regnskoven og forbinder Randers Syd med Randers Centrum.

Til sidst må man nok ikke glemme at nævne Den Jyske Hingst – en statue som blev rejst i 1969 til minde om de berømte hestemarkeder og det dygtige avlsarbejde med jyske heste som egnen var kendt for. I dag er Den Jyske Hingst byens vartegn – og Randers FC’ logo er da også en hest.

Hvad er dit bedste råd til tilflyttere?
Vær nysgerrig på lokallivet med det rige foreningsliv. I hver en krog af Randers finder man muligheder for at engagere sig i det lokale foreningsliv i sportsklubberne og det giver et stærkt netværk både for børn og forældre. Vær opsøgende for blandt naboer finder man ofte tilflyttere fra andre dele af landet – herunder især Århus som jo kun ligger 20-25 min. kørsel fra Randers. Bedste råd må dog være – bare nyd Randers!

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved