Skip to the content

Ringkøbing-Skjern Kommune

Gå på opdagelse i Ringkøbing-Skjern Kommunes smukke natur, dyk ned i kulturelle tilbud og involvér dig i foreningslivet. Her finder du en spændende og nærværende kommune.


Indbyggere

ca. 56.930


Antal byer

10


De hedder 

Ringkøbinger


Borgmester

Hans Østergaard (V)

Besøg områdets solstråler

Hoverdal Plantage

Plantagen byder på masser af aktivitetsmuligheder. Der er fem vandre- og løberuter med distancer fra 2,3 til 10 kilometer. Derudover har Hoverdal Plantage en varieret svampeflora, hvor det allerede i juni er muligt at finde de første svampe. Plantagen har også faciliteter som bålplads, lejrplads med shelters, hundeskov samt afmærkede ride- og cykelruter. Ved Sørup Sø er der gode muligheder for at observere stjernehimlen uden forstyrrelse fra kunstigt lys.

Søndervig Strand

Søndervig Strand er en af landets bedste badestrande, og Søndervig har været en populær badeby siden 1800-tallet. Stranden har en flot bred sandstrand, anlagte stier og gode adgangsforhold til det brusende Vesterhav. I sommerperioden er der livreddere på stranden.

Momhøje Naturcenter

Besøg Momhøje Naturcenter, som har natur- og aktivitetsoplevelser for både store og små. Området dækker 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner, så her er rigeligt albuerum til både dags- og weekendudflugt. Om I er til vandrestier, rideture, mountainbike, orienteringsløb, naturlegeplads, overnatning i shelter med bålplads eller lidt af det hele, så finder I det her. Du kan nyde roen i de rekreative rammer og/eller få pulsen op med aktiviteter i både skov, hede og mose. Bestig Momhøje, der med sine 95 m er kommunens højeste punkt.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Ringkøbing-Skjern