kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Ringsted Kommune

Velkommen til Ringsted kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Ringsted Kommune

Ringsted på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Ringsted Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område alt fra ny daginstitution, bank og tandlæge til informationer om byens muligheder og tilbud. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

 

I Middelalderen var Ringsted en vigtig by i Danmark med landstinget og gravpladser for de danske konger og dronninger. Dengang var Ringsted både et regionalt, religiøst, politisk og kulturelt midtpunkt, og er det i og for sig stadigvæk. Dog er der sket mange forandringer siden da, og i dag står det historiske Ringsted parallelt med det moderne byliv som byen kan tilbyde. Hvis du skal shoppe kan dette enten gøres i Ringsted bymidte eller i Danmarks eneste outletby ”Ringsted Outlet”, hvor der kan spares mange penge på mærkevarer.

Gå ikke glip af Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm hvor der er mere end 100 sporvogne. Du har også mulighed for at prøve at køre i en sporvogn gennem en skovstrækning via de to kørende sporvognslinjer som museet har.

 

NATUR

 

Der er masser af vand og naturoplevelser i Ringsted på trods af at byen ligger ca. en halv times kørsel fra havet. Ringsted-området er fyldt med små og større søer, hvor der er mulighed for enten at fiske, sejle i kano eller robåd. Området har intet mindre end 10 officielle skove med forskellige naturlandskaber. I august 2015 åbnede ”Ringsted Oplevelsessti” på initiativ fra byens borgere. Den 25 km lange sti forbinder natur og byer i Ringsted Kommune. Her er mulighed for at gå eller cykle og opleve den skønne natur ved Haraldsted sø og undervejs er der udsigtspunkter, shelterplads, bådebro og picnicområder. Oplevelsesstien er oplagt som søndagsudflugt med familien.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved