Skip to the content

Roskilde Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Roskilde Kommune er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

ca. 87.577


Antal byer

10


De hedder 

Roskildenser


Borgmester

Thomas Breddam (S)

Roskilde kommune - restaurant. Jonas Eggers

Mød en lokal

"Roskilde er en lidt sjov by, der på den ene side gerne vil være lidt metropolsk, mens den på den anden side har svært ved at give slip at være en provins. Roskildedenserne holder sammen og er nogle utroligt hjælpsomme sjæle. Det kan være en god ide at melde sig ind i facebookgruppen "Roskilde hjælper hinanden", hvor man altid kan få svar på et spørgsmål eller finde en hjælpende hånd."

- Jonas Eggers er 41 år. Jonas er folkeskolelærer og fotograf og har boet i kommunen hele livet.

Besøg områdets solstråler

Viby Fitnessrute

Viby Fitnessruten er tilgængelig for alle og er etableret rundt om byen. Her er træningsredskaber, som du kan benytte dig af, og trænger du til at få pusten igen, er der også bænke at slå sig ned på. Ruten er afmærket, og du kan teste din udholdenhed, smidighed og styrke ved Viby Idrætscenter, ved Kildemosen, eller i Åparken. Fitness-ruten er på 5, 6, eller 6,7 km.

Boserup Skov

Boserup Skov er et af landets mest besøgte skove. De 224 hektar løvskov byder på naturskønne oplevelser, og du føres let og ubesværet rundt med de hyggelige stier. Jorden er særdeles frodig, og om foråret kan man opleve, hvordan hele skovbunden svulmer i et væld af blomster. Skoven er fredet og ligger ned til Roskilde Fjord. Er du til mountainbike, kan du også få sved på panden i det kuperede terræn på mountainbikesporet.

Jyllinge Lystbådehavn

Jyllinge Lystbådehavn ligger i et naturskønt fjordområde. Fra lystbådehavnen starter vandre- og cykelruten Jyllinge Sløjfen, som er 22 km. Ruten tager dig med gennem smukke landskaber med marker, og undervejs på ruten møder du bl.a. gravhøje og et rigt fugleliv. Den perfekte rekreative udflugt og helt i kontrast til den travle hverdag.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Roskilde