kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Skanderborg Kommune

Velkommen til Skanderborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe digSkanderborg Kommune

Skanderborg på 5 minutter

Hvis du lige er flyttet til Skanderborg, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du gerne vil lære lidt mere om din nye hjemegn. Brug to minutter på at lære Skanderborg og Søhøjlandet lidt bedre at kende.

Kultur

Skanderborg og omegn har en rig kulturhistorie, som du kan høre mere om på Museum Skanderborg. Museet har ansvaret for den samlede kulturhistorie i Skanderborg Kommune, og det er paraply for de fem museer: Museet på Adelgade, Øm Kloster Museum, Museet på Gl. Rye Mølle, Ferskvandsmuseet og Skanderborg Bunkerne. Tilsammen tilbyder de fem museer viden, fortælling og oplevelse inden for jernalder, middelalder og den senere kulturhistorie.

Gennem Middelalderen blev der anlagt seks klostre i området samt Skanderup Borg, som senere blev det, der gav navn til Skanderborg. Byen udviklede sig til en købstad, fik i renæssancen et slot og blev garnisonsby. Efter Frederik den 4. forfaldt slottet, og det er i dag kun slotskirken, der er tilbage.

Natur

Naturen omkring Skanderborg er lig med store skove, søer med klart vand og smukke lyngbakker.

Gudenåen slanger sig gennem Søhøjlandet, hvor åen og de mange søer giver mulighed for at fiske, bade og sejle i kano og kajak. Langs Gudenåen er der masser af seværdigheder, som du kan besøge på din tur.

Tag til Himmelbjerget og bestig et af Danmarks højeste punkter, hvor du kan nyde udsigten fra toppen og se ud over hele området. Hvis du gerne vil ud på en dejlig vandretur i naturskønne omgivelser, kan du besøge Sukkertoppen ved Mossø. Der er i det hele taget mange smukke vandreruter, og hvis du hellere vil cykle, er det også en mulighed med anlagte stier til cykling og MTB.

Søhøjlandet er

· Himmelbjerget

· Gudenåen og flotte søer

· Klostre, slotte og borganlæg

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved