kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Sønderborg Kommune

Velkommen til Sønderborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Sønderborg Kommune

Sønderborg på 5 minutter

Hvis du lige er flyttet til Sønderborg Kommune, kender du højst sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

KULTUR

Området omkring Sønderborg og Als er mest kendt for sin historie, hvor slaget ved Dybbøl Banke blev udkæmpet i 1864. Med et besøg på Historiecenter Dybbøl Banke kan du genopleve krigen på tætteste hold. Sønderborgområdet byder på mange andre kulturelle oplevelser. I Augustenborg blev ringridning opfundet, på Gråsten Slot holder kongefamilien sommerferie, og i Nordborg kan du opleve middelalderslottet Nordborg Slot.

Sønderborg er regionens hovedby og har en hyggelig bymidte med mange butikker. Hele året er der kulturelle og musikalske oplevelser i Sønderborg. Byliv, shopping og kultur får du også i de tre næststørste byer Augustenborg, Nordborg og Gråsten. Kendetegnende for området er de mange historiske mindesmærker, slotte og kirker samt kunst og skulpturer.

NATUR

Kom ud i naturen og få vitaminer til hjernen. Det afvekslende landskab, som Sønderborgområdet byder på, er ren terapi for sjælen. Uanset hvor du bor i Sønderborg Kommune, er du aldrig langt fra kysten med dets imponerende stejle skrænter, attraktive strande, store skove og idyllisk landskab. Der er mulighed for at være aktiv, både til lands og til vands. Gå en tur på Gendarmstien, som er en af Danmarks smukkeste kystvandreruter på i alt 74 kilometer langs den dansk-tyske grænse fra Høruphav på Als til Padborg. Her oplever du den smukke sønderjyske natur på tæt hold med fjordens kyster, dyre- og planteliv samt en unik historie. Skal det foregå til vands, er der flere badestrande samt mulighed for kitesurfing i bugten ved Broager. Hvad enten det er golf, fiskeri, cykelture eller ridning er det hele muligt.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved