Skip to the content

Sønderborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Sønderborg Kommune er en sønderjysk perle for både store og små


Indbyggere

ca. 74.561


Antal byer

7


De hedder 

Sønderborgenser


Borgmester

Erik Lauritzen (S)

Besøg områdets solstråler

Nordborg Sø

Tag fiskestangen med til Nordborg Sø, hvor der er gode muligheder for at fange gedder, sandart og ål. I den nordlige del af søen ligger Nordborg Slot, hvor der har været efterskole siden 1922. Der er også en lille slotspark tilknyttet slottet, hvor man kan gå en tur på lindealléerne med udsigt til Nordborg Sø.

Gråsten Slot

Det nuværende Gråsten Slot er opført i 1759, men Gråsten slot har eksisteret siden 1500-tallet. Ved Gråsten Slot kan du gå en tur i den smukke slotshave, som stadig bærer præg af Dronning Ingrids store kærlighed til blomster. Dronning Ingrid havde sommerresidens på Gråsten Slot frem til sin død i år 2000, og hendes indflydelse på især slotshaven er stadig tydelig.

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle er symbolet for dansk modstand og udholdenhed i grænselandet. Møllen var centrum for kampe mellem Danmark og Preusserne i både 1848-49 og i 1864. Området omkring Dybbøl Mølle har haft nogle af de mest voldsomme slag i nyere dansk historie, men det er samtidig et meget smukt område, hvor du har en fantastisk udsigt ud over Flensborg Fjord.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Kim Toft Jørgensen