kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal i Sønderborg Kommune

Navn: Anne-Sofie Kaadtmann
Alder: 19 år
Beskæftigelse: Har sabbatår men arbejder som pædagogisk medhjælper i en børnehave.
Tilknytning til kommunen: Jeg er opvokset her.

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise kommunen til en turist?
Hvor ville jeg ikke tage hen? Sønderborg er en skøn kommune, som har masser at byde på, men en af de første ting, jeg ville vise en turist, er vores smukke havnefront samt de små ”dukkehuse”, som vi har en del af her i Sønderborg. Derefter ville jeg helt klart gå med dem fra havnen, til slottet, gennem parken og langs vandet hele vejen ud til skoven. Det er en utrolig hyggelig og smuk rute, som jeg selv går et par gange i ugen.

Hvor ligger det bedste spisested i kommunen?
Vi har utroligt mange gode spisesteder i kommunen! Jeg har dog 3 favoritter; OX-EN Steakhouse som laver de bedste steaks i byen og derudover har en skøn placering med udsigt over vandet. Dernæst har vi Bella Italia, som laver den lækreste italienske mad, og sidst, men bestemt ikke mindst, har vi Marcello’s, som ligger super centralt ved rådhuset og er den café med det bedste menukort!

Hvor finder man den bedste kop kaffe i kommunen?
Nu er jeg ikke selv den største kaffedrikker, men jeg har kun hørt godt om Kisling’s. Det er helt klart ”go to” stedet for folk i alle aldre! Vil du derimod have en varm kop kakao, burde du gå på Brøggeriet.

Hvor er det bedste sted at tage børn med hen?
Jeg synes helt klart, at Dybbøl Mølle er et godt sted! Børnene kan boltre sig i bankerne, hygge sig på Historisk Center og lære noget lokal- og Danmarkshistorie. Derudover er byen fyldt med legepladser, så de mindste behøver bestemt ikke at kede sig! Ikke at forglemme, har vi også Danfoss Universe, hvilket er en smadder sjov Science Park, hvor børn og voksne i alle aldre kan få lov til at lege med naturvidenskaben.

Hvad synes du, der kendetegner kommunen?
I Sønderborg er vi nytænkende, men vi favner bestemt også de ældre aspekter af byen! Sønderborg har de seneste år været helt i front i forhold til modernisering af byen, hvilket bestemt også kan ses, da vi har fået masser af spændende ting såsom Borgen Shopping Center, et helt nyt bibliotek, og vi er ved at bygge et stort, nyt hotel.

Samtidig er byen stadig hyggelig, og der bliver værnet om de ældre bygninger og attraktioner. Derudover kan man ikke gå rundt i byen, uden at se en eller anden form for kunst, hvilket er med til at gøre byen endnu mere spændende.

Hvad er dit bedste råd til tilflyttere?
Kom ud og se byen, og tag jer god tid! Der er så mange ting at se her i kommunen, så kom ud og prøv det hele af, og så er jeg sikker på, at I nok skal forelske jer i denne charmerende lille del af Danmark!

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved