kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Svendborg Kommune

Velkommen til Svendborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Svendborg Kommune

Svendborg på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Svendborg Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område alt fra ny daginstitution, bank og tandlæge til informationer om byens muligheder og tilbud. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

 

Svendborg kaldes for øhavets hovedstad. Den smukke beliggenhed på Sydfyn omringet af øer, et aktiv byliv og en hyggelig atmosfære hvor man giver sig tid til at nyde er grunde til at befolkningsantallet vokser hvert år. Svendborg har altid på grund af sin beliggenhed været præget af søfart og er det stadigvæk.

Sydfyn er et film- og kunstmekka hvor det kreative liv virkelig trives. Her er masser af kulturelle udbud og arrangementer og Sydfyn refereres som ”Danmarks største filmscene” hvor mere end 40 spillefilm er blevet optaget.

Gå ikke glip af det kulinariske Sydfyn til det årlige fødevaremarked hvor du kan få lækre gastronomiske oplevelser.

Øen Tåsinge er fyldt med historiske oplevelser og det eventyrlige Valdemar Slot som arrangerer forskellige events.

 

NATUR

 

Svendborg har et stort maritimt liv med en fantastisk beliggenhed i det sydfynske øhav. Området indbyder til aktiviteter i vandet, eksempelvis sejlads eller dykning, men også på land med talrige cykelruter. Kom ud og oplev naturen i Svendborg hele året rundt til vand eller til lands. Nyd den smukke natur på den lille ø Thurø som er forbundet til Svendborg via bro. Her er søfartsidyl, frugtplantager, strande og skovområder. Thurø Rev er det smukkeste naturområde på Thurø med græssende heste, plante- og fugleliv, badestrand og udsigt over Svendborgsund, Langeland og Tåsinge. På Thurø finder man også Svendborgs bedste strand ”Smørmosen” som har en af de varmeste gennemsnitstemperaturer i Danmark. Til Svendborg Kommune tilhører også øerne Drejø og Skarø.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved