Skip to the content

Syddjurs Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Syddjurs Kommune er en visionær kommune med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

ca. 42.768


Antal byer

10


De hedder 

Ebeltofter


Borgmester

Ole Bollesen (S)

Besøg områdets solstråler

Slettehage Fyr 

Fyret blev bygget i 1894 for at lede skibe sikkert til og fra Aarhus. Sejlrenden går lige forbi fyret, og der er rig mulighed for at observere de mere end 7.000 skibe, der årligt passerer forbi på vej mod Aarhus Havn. Det smukke, gamle fyr er en oplevelse i sig selv, men naturen rundt i området er også et besøg værd og indbyder til en rask vandretur.

Kalø Slotsruin

Tag ud og oplev resterne af en kongeborg, der blev bygget af Erik Menved omkring år 1313. Du kan vandre ud til Kalø af den 500 meter lange vejdæmning, som i dag er den bedst bevarede middelaldervej i Danmark. Ruinerne er et imponerende syn, og du får samtidig også et fantastisk kig ud over Kalø Bugt, når du står ved den gamle ruin.

Ryomgård

I Ryomgård kan du tage børnene med til en bygge- og legedag i skoven i weekenden. Her finder I et åbent værktøjsskur, som indeholder et stort lager af materialer, man kan bruge til at bygge med i skoven. Pladsen er åben hver weekend fra april til august, mens den er åben alle dage i uge 29. Her finder I desuden bålplads, borde og bænke samt offentlige toiletter. 

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Visit Djursland