kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Syddjurs Kommune

Velkommen til Syddjurs kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Syddjurs Kommune

SYDDJURS PÅ 5 MINUTTER

 

Hvis du lige er flyttet til Syddjurs, er det ikke sikkert, at du kender området så godt endnu. Her kan du få det hurtige overblik, hvis du gerne vil lære lidt mere om din nye hjemegn. Brug to minutter på at lære lokalområdet på Syddjurs lidt bedre at kende.

 

Kultur

På Syddjurs er der masser af gode familieaktiviteter for store og små. Djurs Sommerland er Nordens største sommerland, der byder på rutsjebaner, vandland og mere end 60 forlystelser. Du kan også få mulighed for at komme tæt på en masse vilde dyr i Skandinavisk Dyrepark eller Ree Safari Park, hvor du kan opleve dyrene i indhegninger, som ligner deres naturlige habitat.

 

Tag til den hyggelige købstad Ebeltoft, hvor du kan shoppe i de mange små butikker eller besøge Fregatten Jylland. Hvis du ikke kan få nok af historiske oplevelser, så kan du også besøge renæssanceslottet Rosenholm Slot med den tilhørende slotspark, hvor du kan se et autentisk bevaret adelshjem.

 

Natur

På Djursland finder du noget af Danmarks vildeste natur, og Syddjurs huser blandt andet Nationalpark Mols Bjerge, hvor der er masser af muligheder for at vandre, ride eller cykle. Det unikke kulturlandskab har også nogle gode udsigtsposter som Agri Bavnehøj, der er det højeste punkt i Mols Bjerge eller Sletterhage Fyr, hvor du kan se de store skibe komme tæt på land, når du nyder udsigten ved fyrtårnet.

 

Mørke mose eller Mørke kær er et moseområde, hvor der tidligere har været tørvegravning. Søerne i de gamle tørvegrave byder på et rigt fugleliv.

 

Du kan vandre ud til den lille ø Kalø via dæmningen, der er anlagt i 1300-tallet. På Kalø kan du nyde naturen, fuglelivet og græssende kvæg og vandre en tur rundt om den gamle slotsruin, der blev opført i 1313.

 

Syddjurs har også en rigtig fin kyststrækning, hvor der er masser af muligheder for at dyrke aktive sportsaktiviteter.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved