kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Mød en lokal i Thisted Kommune

Navn: Preben Dahlgaard
Alder: 61 år
Beskæftigelse: Efterskolelærer
Tilknytning til Kommunen: Har boet i Thisted kommune i: 61 år

Hvor ville du tage hen, hvis du skulle vise Thisted kommune til en turist?
Stenbjerg Landingsplads er en oplagt mulighed. Her midt i Nationalpark Thy er der højt til himlen, et stærkt og kraftfuldt møde mellem hav og land og et autentisk miljø mellem fiskerhusene. Man kunne fortsætte turen langs kystvejen til Klitmøller og surfermiljøet Cold Hawaii.

Der er mange små hyggelige veje i Thy, som fører ind i fjordlandet langs Limfjorden med Thisted som den naturlige hovedby i Thy. En hyggelig by at færdes i på alle tidspunkter af året.

Hvor ligger det bedste spisested?
Hanstholm Madbar kan anbefales. Den ligger på pynten i det nordvestlige hjørne af Danmark med udsigt over havnen og det nye havnebyggeri, som skal stå klar i 2020.

I Thisted er der gode spisesteder som Café Baghuset i gågaden, Bryggen på havnen og Hotel Thisted på Frederikstorv. Er man til en lækker pizza kan Roma ved Musikteatret anbefales. Er man til fisk, er der Fiskerestauranten på havnen og Hanstholm Røgeri i Nørregade.

Hvor finder man den bedste kop kaffe?
Chokoladekurven i gågaden kan varmt anbefales, hvor der også kan fås søde lækkerier til. Men Thycafeen overfor er også en mulighed med små frokostretter. Endelig er der Café Salto på havnen med udsigt over indsejlingen til Thisted Havn. Ellers er der alle kystbyerne i Agger, Vorupør og Klitmøller, for ikke at glemme Stenbjerg kro.

Hvor er det bedste sted at tage familien med hen?
Afhængig af interesser er testcentret i Østerild en mulighed. Her er der også et besøgscenter. Isbjerget ved Nors Sø med kig ud over Nationalpark Thy med Vesterhavet i horisonten er også oplagt. Der er Lodbjerg fyr i Sydthy med et helt særegent klitlandskab rundt omkring.

Er man til kultur, ligger det lille, eksotiske Kirsten Kjærs Museum i Langvad tæt på Frøstrup. I Sydthy har vi Doverodde Købmandsgård, hvor Statens Museum for kunst nu skal til at udstille i den eneste filial uden for hovedstaden. Er man i Thisted, ligger der en lille grøn oase tæt på – Eshøj Plantage – med gode gangstier langs fjorden.

Hvad synes du, der kendetegner Thisted kommune?
Vi har først og fremmest natur. Det rå og barske, men også fascinerende, ligger langs havet mod vest, mens det bløde og bakkede ligger langs fjorden mod øst. Selvom Thisted kommune er Danmarks 6. største i areal, er det også en venlig og imødekommende befolkning, der gerne tager imod turister. Vi er vant til tyskerne, som flokkes i hobetal i Vorupør om sommeren. Nationalpark Thy har også foranlediget masser af bus- og cykelturister, som kommer for at opleve den unikke natur. Vi har blæsten at være fælles om, og der er derfor også mange vindmøller at skue i landskabet i hele Thy.

Hvad er dit bedste råd til nytilflyttere?
Det er at møde op med åbent sind. Thyboerne er præget af den historie, vi bærer med os, hvor det ind imellem også har været barsk at overleve under naturens stærke kræfter. Der er derfor også en vis sejhed i thyboerne, hvor man måske lige skal se de fremmede lidt an. Til gengæld kan man regne med at blive taget fuldstændigt ind i fællesskabet, hvis man som nytilflytter er lidt imødekommende, når en thybo siger velkommen. Der er tradition for at thyboerne kerer sig om hinanden, uden at man behøver at sidde lårene af hinanden.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved