kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Varde Kommune

Velkommen til Varde kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Varde Kommune

Varde på 5 min

Hvis du lige er flyttet til Varde Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

KULTUR

Varde er en af de ældste købstæder i Danmark, og byen trækker tråde helt tilbage til 1442. I Varde finder du et spændende byliv især omkring byens torv, hvor der jævnligt er arrangementer. I byen støder du højest sandsynligt ind i kunst fra den danske kunstmaler Otto Frello, hvis skitser er forstørret på murene i Sct. Jacobi-kvarteret. Resten af hans kunst kan opleves på Varde Museum.

Blåvandhuk Fyr er en af de mest iøjefaldende bygninger i Varde Kommune med sine 39 meter. Fyrtårnet blev bygget i år 1900 og er på grund af sin høj beliggenhed en god lyskilde som kan spottes fra op til 60 km væk. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over området og verdens største havmøllepark.

NATUR


I Varde Kommune er der masser af forskellige udflugtsmål og naturoplevelser. Området er især kendt for udnævnelsen af Vadehavet som ”Nationalpark Vadehavet” i 2008. I 2014 blev stedet optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Ved Henne Strand kan de høje brus fra Vesterhavet opleves i omgivelser af klitter, hede og skov. Om sommeren er Henne Strand lig med strandliv og turister. I Varde Kommune ligger Danmarks anden største sø Filsø, som er på intet mindre end 2000 hektar. Filsø tiltrækker et væld af forskellige fuglearter og er omgivet af smuk natur.

Som borger i Varde Kommune føles det som om, at man er på ferie året rundt. Tag ud og nyd naturen og se den smukkeste solnedgang fra klitterne ved Vesterhavet.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved