kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Vesthimmerland Kommune

Velkommen til Vesthimmerland kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig


Vesthimmerland Kommune

Vesthimmerland på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Vesthimmerland Kommune, kender du højst sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sikkert med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

I Løgstør finder du masser af gamle gader med små huse, der i 1800-tallet blev bygget til fiskere og sømænd. Byens handelsgade summer af liv og historie, og byen er i daglig tale kendt som Muslingebyen. Det skønne havnemiljø med både kunst, musik og gastronomi fylder meget i byen. Gå en tur langs Frederik d. 7.s Kanal og havnen, besøg muslingestranden eller bad i Limfjorden.

Handelsbyen Aars tilbyder mere end 80 specialbutikker, et overdækket handelscenter, et musikhus og et hyggeligt bytorv, som er prydet af smukke kunstværker af internationale anerkendte kunstnere.

I de mindre byer Farsø og Aalestrup er der hyggelig bystemning med små forretningsgader, bytorve og parker. I Farsø ligger også flere historiske museer.

 

NATUR

Med sin placering lige ved Limfjorden byder Vesthimmerland på en masse skønne naturoplevelser. Midt i Limfjorden ligger den lille ø Livø, hvor du kan opleve ægte dansk natur. Her finder du alle danske landsskabstyper trods de kun 320 hektar. Gå rundt på øen på et par timer og oplev strande, enge, enebærskove, klinter, marker og havn. Vil du opleve lidt mere af Himmerland, kan du følge Himmerlandsstien, der er 69 km og starter i Løgstør. På den nedlagte banestrækning er der adgang for både cyklister, vandrere og ryttere. Ruten er Danmarks længste stirute på en tidligere banestrækning.

Besøg også det gamle anlæg i Aalestrup ved åen med Rosenpark og Bevægelsespark, der giver aktive i alle aldre rig mulighed for at få sig rørt.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved