kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Viborg Kommune

Velkommen til Viborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Viborg Kommune

VIBORG PÅ 5 MINUTTER

Lokalområdets natur og attraktioner

 

Hvis du lige er flyttet til Viborg Kommune, ved du måske ikke så meget om området. Få en hurtig introduktion, så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

 

Naturen i og omkring Viborg byder på hedelandskaber, bakker, smukke søer og et vildt fjordlanskab.

 

Tag på en vandre- eller cykeltur i Dollerup Bakker og læg turen omkring Hald Sø, der er Danmarks tredjedybeste sø. Hele området omkring Hald Sø blev fredet i 1947, og byder på gode muligheder for fiskeri, sejlads og badning.

 

Kongenshus Hede- og Naturpark er stort hedeområde, hvor der er gode vandreruter og en mindepark for dem, der var med til at opdyrke den jyske hede. Her kan du nyde de smukke lyngklædte bakker i istidslandskabet.

 

Ved Hjarbæk Fjord kan du se oddere, fiskehejrer, isfugle, flagermus og sæler, og området er udpeget som vildtreservat.

 

Kulturliv og shopping

Viborg er et gammel bispedømme og en af de ældste byer i Danmark. Viborg har en spændende historie, som du kan fornemme, når du går en tur i de gamle middelaldergader og byens hyggelige gågader. Viborg er kendt for sin domkirke, som er opført allerede i starten af 1100-tallet og derefter genopført af flere omgange, senest i 1876. På vægge og hvælvinger kan du se kunstneren Joakim Skovgaards farvestålende udlægning af bibelhistorien.

 

Der er rigt udvalg af kulturinstitutioner i Viborg. På Viborg Kunsthal, Skovgaard Museet og galleri NB kan du opleve billedkunst i international klasse. På Viborg Museum er der både faste og skiftende udstillinger om oldtid, middelalder og moderne tid.

 

Viborg Teater har eksisteret siden starten af 1900-tallet og administreres i dag sammen med Viborg Musiksal. Her kan du opleve teater og koncerter året rundt.

 

Viborgs bymidte er en oplevelse i sig selv, og her finder du også et bredt udvalg af butikker, specialforretninger, cafeer og restauranter. I byens indkøbscenter Sct. Mathias Centret finder du en masse specialbutikker samlet under ét tag.

 

I Viborg er der aktiviteter og oplevelser året rundt.

 

Fakta om Viborg Kommune

Indbyggere: 95.776

Afstand til

Herning: 50 km.

Randers: 45 km.

Aarhus: 65 km.

Største by: Viborg, 39.856 indbyggere

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved