kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Vordingborg Kommune

Velkommen til Vordingborg kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Vordingborg Kommune

Vordingborg på 5 min

 

Hvis du lige er flyttet til Vordingborg Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Du sidder sandsynligvis med en masse spørgsmål om, hvor du kan finde det, du har behov for i dit nye område. Her kan du lære dit nye lokalområde at kende på kun 2 min.

 

KULTUR

 

Vordingborg Kommune tilbyder en bred vifte af byliv og kulturseværdigheder og består af tre købstæder samt flere livlige små havnebyer og gamle historiske landsbyer. Vordingborg by er kommunens største handelsby med flere butikker og uddannelsesinstitutioner. Historisk set er Vordingborg særegen med Danmarks eneste Borgcenter, som er placeret midt i Vordingborg Slots borgruin. I dag er Borgcenteret et museum med interaktive muligheder for både børn og voksne.
Præstø er en hyggelig lille landsby, hvor gamle huse og velbevarede gader snor sig mellem hinanden, og man får straks en nostalgisk følelse tilbage til dengang H.C. Andersen og Grundtvig besøgte byen.

På Møn finder du masser af kunst og kultur med museer, livemusik, scenekunst og ni kulturhuse, imens du i byen Stege kan spotte tydelige levn fra Middelalderen.

 

NATUR

 

De fleste tager til området for at holde ferie, og det er ikke så underligt. Vordingborg Kommune med blandt andet Møn er et trækplaster for både danske og udenlandske turister, der vil opleve naturskønne områder og prøve kræfter med en masse udendørsaktiviteter. Bor du i Vordingborg Kommune året rundt, er der altid fantastisk natur at udforske. Uanset hvor du bor i kommunen, er der ikke langt til nærmeste hav, strand og mulighed for sejlads. På den lille ø Nyord nord for Møn, kan du på de knap 5 km2 få masser af naturoplevelser og se tusindevis af fugle. Den lidt større ø Bogø er en naturskøn perle, som er oplagt til en weekendtur på cykel. Mellem Jungshoved og Præstø løber cykelruten "Eventyrlig idyl", som fører en forbi historiske steder og naturskønne områder. Undervejs på ruten er der opstillet pausesteder med bænke og udsigtsposter.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved